Meerburg – Football Factory

Meerburg zal gebrand zijn op revanche in de 2e competitiehelft. 12 gespeeld en 8 punten is bepaald niet wat men bij aanvang van dit seizoen in Zoeterwoude-Rijndijk voor ogen zal hebben gehad. Na de ruime winst in de openingswedstrijd bij Roodenburg (1-7) wisten de mannen van Alex Redel tot nu toe geen enkele keer meer te winnen. Redel en Meerburg nemen trouwens aan het seizoen afscheid van elkaar, het is nog niet bekend wie zijn opvolger wordt. Zaterdag is Meerburg gastheer voor Football Factory. De Leidenaren hebben drie punten minder verzameld dan de wit-zwarten en komen bij winst dus op gelijke hoogte met Meerburg. Vorig seizoen eindigde het duel aan de A4 in 3-1.

FC Oegstgeest – Alphense Boys

FC Oegstgeest maakte aan het begin van dit kalenderjaar bekend dat Nico van der Salm volgend seizoen de opvolger gaat worden van trainer Huig-Jan Heeringa. Van der Salm is geen onbekende in het Oegstgeestse, hij was eerder als speler en trainer actief bij UDO. FC Oegstgeest gaat in de 2e helft van het seizoen op jacht naar koploper Aarlanderveen, dat een comfortabele voorsprong van 7 punten heeft op de nieuwe fusieclub. Aarlanderveen morste dit seizoen pas twee punten. Het lijkt er daarom op dat de Oegstgeestenaren de rest van dit seizoen zich nauwelijks nog misstappen kunnen veroorloven. Zaterdag hervat FC Oegstgeest de competitie met een thuiswedstrijd  tegen nieuwkomer Alphense Boys. Alphense Boys staat op 6 punten achterstand van vice-koploper FC Oegstgeest, maar lieten in de laatste wedstrijden voor de winterstop zien (4x winst in de laatste 5 wedstrijden) dat zij een opponent zijn om rekening mee te houden.

Roodenburg – Kickers ‘69

Roodenburg trapt de eerste wedstrijd na de winterstop af tegen Kickers’69. De in de zaterdagafdeling debuterende Leimuidenaren, overgekomen uit de derde klasse zondag, maken een toch wat teleurstellend seizoen door en staan met 11 punten op een 12e plaats. Gastheer Roodenburg heeft 2 punten minder verzameld en staat een plaats lager op de ranglijst. De Noord-bewoners kenden een lastige start, wonnen vervolgens drie wedstrijden maar wisten de laatste 4 wedstrijden geen punt te behalen. De mannen van Cengiz Donmez en Nouri Essaoui zullen gebrand zijn op een goede herstart van de competitie. Tegenstander Kickers ’69, onder de hoede van de aanblijvende Erwin van der Zee, is op papier een tegenstander om die ambitie in klinkende munt om te zetten. 

Zevenhoven – LSVV ’70

LSVV’70 dreigt, qua resultaten in ieder geval, dit seizoen een beetje een grijze muis in de vierde klasse te gaan worden. De Leidse studenten verzamelden voor de winterstop 16 punten uit 12 wedstrijden en staan op de 9e plaats. Een kampioenschap zat er voor de rood-witten al vroeg in het seizoen niet meer in en zelfs een periodekampioenschap lijkt in de recente vorm ver weg. Bij het laag geklasseerde Zevenhoven krijgen de Leidenaren zaterdag een kans om de weg naar boven weer te vinden.