Vierde klasse A

Hazerswoudse Boys-Roodenburg

De jonge brigade van Nouri Essaoui reist naar Hazerswoude om aldaar de handschoen op te nemen tegen de lokale club. De Boys doen het goed en staan op de eerste plek, mede omdat Woubrugge nog een duel moet uitvoetballen bij Football Factory. Het wordt een lastige klus voor de Leidenaren die een keer wonnen (van Bernardus) en een keer verloren (van FC Boshuizen). Roodenburg gaat voor een plek in de middenmoot en met het oog daarop zou een gelijkspel op voorhand een mooi resultaat zijn. Afgelopen zaterdag was het veld in Leiden-Noord onbespeelbaar en zo het treffen met LSVV’70 later plaatsvinden.

Koudekerk-Football Factory

De mannen van Ronald Rosdorff krijgen de studenten van Football Factory op bezoek. De Leidenaren eindigden de laatste jaren onderaan in de vierde klasse en ook dit jaar is het wat resultaten betreft armoede troef; alle drie de wedstrijden werden verloren. Hoewel Rosdorff ongetwijfeld zal waken voor onderschatting zal er in zijn spelersgroep een moeilijk te bestrijden gevoel van ‘die kunnen we hebben’ heersen. Ook het feit dat de bezoekers nog geen enkele keer een vijandelijke keeper wisten te verschalken zal dat gevoel alleen maar versterken. Als de thuisploeg wil meedraaien in de (sub)top, dan zal er gewonnen moeten worden. Vooralsnog lijkt het optimisme dat Football Factory voor het seizoen uitstraalde knap voorbarig. Er meldde zich een fiks aantal nieuwe leden aan, maar vooralsnog leidde dat niet tot concrete resultaten. Om niet opnieuw in een uitzichtloze situatie te geraken is een goed resultaat broodnodig. Koudekerk zal hieraan echter bepaald niet willen meewerken.

LSVV’70-Meerburg

Groot was de teleurstelling bij LSVV’70 toen vorige week de match tegen Roodenburg afgelast werd. De kans om weer te vlammen werd zo teniet gedaan. Het bezoekende Meerburg moet dan maar als slachtoffer dienen. Zo althans zal de studentenclub dat de komende week uitdragen. Winnen in competitieverband deed de ploeg echter dit seizoen nog niet en dat zal ondanks de gebruikelijke branie toch wel pijn doen. Wat dat betreft is Meerburg gewaarschuwd. Bij de ploeg van Huig Jan Heringa zit de stijgende lijn erin: na verlies en een gelijkspel werd er vorige week gewonnen. Meerburg wil beslist niet weer in het rechterrijtje uitkomen en komt niet naar Leiden om LSVV een plezier te doen.

SJZ-MMO

De club uit Zoeterwoude speelde een uitstekende tweede helft tegen het sterke Hazerswoudse Boys, maar dat was niet genoeg om ook maar een punt te pakken. Gelegenheidsspits Peter Wansink houdt echter alle vertrouwen in zijn team en is ervan overtuigd dat de concrete resultaten ook zullen komen. De pot tegen MMO lijkt een uitstekende gelegenheid daartoe. Uit twee wedstrijden peurde Met moeite Opgericht slechts een puntje. Saillant detail bij deze wedstrijd is dat beide clubs vorig jaar nog op zondag acteerden.

Warmunda-Bernardus

Ook deze ploegen waagden de overstap van de zondag naar de zaterdag en op dit moment is dat geen succesvol verhaal als je naar de prestaties kijkt: beide clubs zijn nog puntloos. Logischerwijs komt daar zaterdag verandering in. Warmunda speelt met een wel heel jong team. Met zijn 22 jaar was Brian van Noort nota bene de oudste speler van Warmunda in de wedstrijd tegen SJC. Veel ‘jonkies’ zullen het dus qua ervaring en fysieke kracht moeten afleggen tegen veel clubs in de vierde klasse A. Ervaring opdoen, aanpassen aan de nieuwe omstandigheden en af en toe verrassen lijken het devies voor de selectie van Barry van Rijn. Misschien dat tegen Bernardus het eerste succes(je) wordt behaald. Woubrugge uit was voor de blauwwitten geen succes (5-0), terwijl ook de oranjewitten kansloos werden gelaten door SJC (1-4).

Vierde klasse B

Zwammerdam-Sch’44

‘Damme’ wil terug naar de derde klasse en als het enigszins kan naar de vertrouwde derde klasse A. Om dat ultieme doel te verwezenlijken zal het uiterste gevraagd worden van de spelers van Jack Harmsen. De trainer schat de concurrentie heel hoog in en een van de sterkste teams is Sch’44 uit Harmelen. Ook deze club zou een verblijf in de derde klasse graag tot een jaar beperkt houden. Dat het niet bij dromen blijft blijkt uit de cijfers: Sch’44 won drie keer met veertien doelpunten voor en een tegen tot nu toe. Een kluif van jewelste dus voor Zwammerdam. Op weg naar promotie moeten ook dergelijke hobbels genomen worden. Mindere wedstrijden winnen als tegen Linschoten is ook een kenmerk van de betere ploegen. Zwammerdam flikte dat. Zal de ploeg Sch’44 de voet dwars kunnen zetten? Als dat inderdaad lukt bombardeert de ploeg zich gelijk tot een der favorieten.