Aarlanderveen-FC Oegstgeest

Op papier is dit een topper of een kraker, zo u wilt. De nummers 1 en 2 spelen tegen elkaar. Gezien de stand is het duel echter lang niet meer zo spannend. Aarlanderveen kan bij winst en bij puntenverlies van Alphense Boys al feestvieren vanwege het kampioenschap. Ook bij een nederlaag zal de champagne worden ontkurkt, maar dan 1 of 2 weken later. Dat neemt niet weg dat FC Oegstgeest geen zin zal hebben om afgedroogd te worden. Juist tegen sterke tegenstanders toont de ploeg van Huig Jan Heeringa vaak het ware gezicht. Daarnaast wil men niets liever dan de tweede plaats behouden in verband met nacompetitievoetbal. In de heenwedstrijd waren de ploegen in balans, maar werd het wel 0-1 voor de gasten. Dat was de opmaat voor het weglopen van de ploeg van Arjen Linstra op de concurrentie.

Football Factory-Koudekerk

De nummer laatst ontvangt de nummer negen. De Leidse ploeg won sinds eind november geen wedstrijd meer en enkel werden er nog een paar gelijke spelletjes behaald. De klacht is dat de trainer het bijna wekelijks met andere spelers moet doen, maar daar staat tegenover dat er qua resultaten dikwijls beterschap werd beloofd. Vooralsnog komt daar weinig van terecht en de rode lantaarn lijkt verankerd te zijn op het sportcomplex van de studentenclub. Afgelopen zaterdag was Floreant met 5-1 te sterk. Koudekerk lijkt hooguit nog 1 plaats te kunnen stijgen en dat zal dan ten koste moeten gaan van SJC. Lager lijkt de formatie van Ronald Rosdorff niet terecht te komen, maar met de huidige positie is er weinig reden voor tevredenheid. Wel werd er heel behoorlijk gespeeld in de vorige beurt tegen LSVV’70, maar toch kwamen de withemden niet tot een overwinning (4-4). Aan de Gruttolaan werd het in de heenwedstrijd nipt 4-3 voor de thuisploeg.

LSVV’70-Meerburg

De Leidse ploeg plaatste zich al voor de nacompetitie en kan de competitie al een soort van laten lopen. Dat doet de Leidse ploeg echter niet. Nog steeds zijn de resultaten in 2019 prima te noemen. Afgelopen zaterdag moesten wel alle zeilen worden bijgezet om niet te verliezen, maar door veerkracht werd tot drie keer toe een achterstand weggewerkt op bezoek bij Koudekerk. Verder bleef de ploeg van Freek Jansen op de been door knap keeperswerk van Dammes Waasdorp. Tegenstander Meerburg verweerde zich aanvankelijk prima tegen Aarlanderveen, maar de verkregen voorsprong kon niet worden vastgehouden. Uiteindelijk won de lijstaanvoerder met 1-5. De formatie van Alex Redel staat op achttien punten en dus ligt het gemiddelde behaalde punten nog steeds onder de 1 en dat valt geenszins mee. Overigens haalt Meerburg nog een duel in om uit te komen op een gelijk aantal gespeelde wedstrijden. Woubrugge komt op 4 mei naar de Zoeterwoudse Rijndijk. De eerste ontmoeting tussen Meerburg en LSVV’70 eindigde met 2-2 onbeslist.

Alphense Boys-Roodenburg

Alphense Boys speelt zaterdag een rol van betekenis. Mocht Aarlanderveen winnen van FC Oegstgeest dan kan de titel worden veilig gesteld. Echter, dan moet Alphense Boys morsen tegen Roodenburg. Die kans lijkt niet groot, want eerder werd het al 1-4. De Boys staan daarnaast op plek drie, waar de Leidenaren het moeten doen met stek tien. Een gelijkspel zal het vast niet worden, want de formatie van Cengiz Donmez verloor en won tot dusverre enkel maar en speelde nooit gelijk. Alphense Boys hoopt na deze speelronde op te schuiven naar de tweede plaats. In het afgelopen weekend wonnen de roodwitten van Zevenhoven, terwijl Roodenburg tekort kwam tegen Hazerswoudse Boys.