Kickers’69-LSVV’70

Aan een wolkeloze hemel schijnt een gouden zon, de ontluikende bladeren tonen hun ijle groen, de meisjes hebben hun spijkerbroeken vervangen door luchtige rokjes, kortom; de tijd waar LSVV’70 sinds oktober naar snakte is aangebroken. Op 9 maart leed de ploeg van Freek Jansen de laatste nederlaag en daar blijft het dit seizoen verder bij als men de immer bescheiden studenten mag geloven. Met een periodetitel op zak kan de ploeg in hun oneindige goedheid misschien nog wel eens ter wille zijn en goedmoedig punten afstaan. Of dat gebeurt aan ‘onze vrienden van Kickers’ zal zaterdag blijken.

Koudekerk-FC Oegstgeest

De bezoekers hielden Aarlanderveen vorige week van het kampioenschap af door knap met 0-0 gelijk te spelen. Het was een puike prestatie in de wetenschap dat er nog steeds een aantal sterkhouders vanwege blessures ontbreken. Die hoopt trainer Huig Jan Heringa terug te hebben in de nacompetitie die de Oegstgeestenaren hoogstwaarschijnlijk gaan spelen, een vervangende eerste periodetitel als Aarlanderveen kampioen ligt immers voor de hand. Een tweede plek op de ranglijst garandeert een smakelijk toetje zelfs en het streelt het eergevoel natuurlijk. Koudekerk hoeft niet te rekenen op een gemakzuchtig Oegstgeest. De thuisploeg lijkt wat op te krabbelen na een paar, teleurstellende nederlagen. Hoeveel zegt een 0-1 zege op Football Factory echter? Er werden veel, heel veel kansen gemist. Koudekerk zal aanzienlijk effectiever moeten zijn om de bezoekers op een nederlaag te trakteren.

Meerburg-Alphense Boys

Na de winterstop leek Meerburg door twee zeges op te krabbelen uit een diep dal. Aan het begin van de lente blijkt het slechts gesputter te zijn geweest. De malaise duurt maar voort in Zoeterwoude. Dan komt ook nog eens een getergd Alphense Boys op bezoek. De Boys verloren vorige week niet alleen volkomen onverwacht van Roodenburg, maar moesten de tweede plaats daardoor nog steeds laten aan FC Oegstgeest. Begrijpelijk dat de Alphenaren dat gaarne komen rechtzetten. Kan Meerburg nog een keer de rug rechten en de Boys een tweede verlies op rij bezorgen? Dan moet er in ieder geval voor de nodige strijdlust gezorgd worden, iets waar het nog wel eens aan ontbrak.

Roodenburg-SJC

In de voorbeschouwing van vorige week werd al aangegeven dat Roodenburg een jonge, onstabiele ploeg is met hoge pieken en diepe dalen. Vorige week leverde de blauwzwarten misschien wel hun beste prestatie van het seizoen door met tien man- waarmee de tweede helft gespeeld moest worden vanwege een gebrek aan meer voor handen zijnde spelers- het toen op de tweede plaats staande Alphense Boys terug te wijzen. Het was een uiterst knappe prestatie van het team. Hopelijk zullen zaterdag de gelederen weer aangevuld worden om de handschoen tegen SJC op te nemen. De gasten zijn zwalkende: uit de laatste vier wedstrijden peurde men slecht één puntje. Vorige week leed de ploeg zelfs een 5-6 nederlaag, de week ervoor werd met 4-1 verloren. Een uitgeblust team? Roodenburg zou bij een zege qua punten op gelijke hoogte kunnen komen en dat is ook iets om voor te voetballen.

Woubrugge-Football Factory

Over Football Factory is dit seizoen al veel gesproken en sportief gezien zelden of nooit in positieve zin. Vorig weekend leden de Leidenaren alweer de zeventiende nederlaag. Het kan haast niet anders of moedeloosheid is troef aan de Einsteinweg. Tegenstander Woubrugge beleeft een meer dan gemiddeld seizoen. Na een aantal zeges leek een plek in de subtop haalbaar, maar daar is wat de klad in gekomen. De thuisploeg zal vooraf het idee hebben de punten in eigen huis te houden en wie zal hen dat kwalijk nemen? Football Factory wacht nog op de eerste zege in 2019.