Voorbeschouwing vierde klasse A

Zaterdag 23 februari

LSVV’70-FC Oegstgeest is Krakerrrr van de week en wordt separaat voorbeschouwd

Floreant-Koudekerk

De thuisploeg van de ons welbekende trainer Paul Pikaar schurkte niet zo lang geleden tegen de absolute top aan. Die weelde is grondig teniet gedaan door drie nederlagen op rij. Het bezoekende Koudekerk wisselt zeges af met nederlagen. Statistisch gezien wacht de mannen van Ronald Rosdorff weer een zeperd. Het verschil tussen de twee clubs is maar een puntje. Wat zou Rosdorff echter graag de felicitaties van collega Pikaar na afloop in ontvangst nemen. Thuis won Koudekerk nog nipt van de Boskopers. De ploegen zullen hoogstwaarschijnlijk aan elkaar gewaagd zijn.

Football Factory-SJC

Keer op keer voorspelden spelers van Football Factory een wederopstanding van de ploeg. Tot nu toe bleek de hoop ijdel. Zelfs tegen de tien man van het zwakke Zevenhoven kon geen zege genoteerd worden. Het seizoen lijkt even naargeestig te worden als het vorige. Het bonte gezelschap studenten heeft voorlopig geen winnende formule kunnen vinden. Of tegen middenmoter SJC wel een mooi resultaat gehaald kan worden is nog maar de vraag. Het lijkt er steeds meer op dat de Leidse studentenclub simpelweg kwaliteit tekort komt; een treurige constatering. Voor Football Factory is het te hopen dat er zeges geboekt gaan worden. Dat zou de naam van de club absoluut goed doen. Een overwinning op middenmoter SJC zou pas de tweede zege zijn van het seizoen.

Kickers’69-Meerburg

Twee keer achtereen won Meerburg en het deed de hoop in Zoeterwoude opflakkeren. Zou men eindelijk de vorm te pakken hebben? Zouden er dan toch mooie dingen gebeuren voor de mannen van Alex Redel? Een hopeloze thuisnederlaag tegen Roodenburg twee weken geleden en verlies vorige week tegen Koudekerk sloeg alle hoop de bodem in. Een kleurloos seizoen dreigt. Onverwachte en klinkende overwinningen is al wat rest, zo lijkt het. Kickers staat een plek onder de thuisploeg, maar heeft nog een wedstrijd tegoed. Een gelijkspel zoals thuis behaald werd, is niet genoeg om Kickers van het lijf te houden.

Woubrugge-Roodenburg

Twee overwinningen op rij boekten de Leidenaren. Nu vinden ze zichzelf terug  op plek tien. Verder stijgen is lastig daar de nummer negen maar liefst vijf punten meer heeft. Gezien de jeugdige samenstelling van de groep en de uitgesproken verwachtingen is dit een alleszins redelijke positie om te eindigen. De staf van de club had duidelijk uitgesproken dat het dit jaar vooral toch een seizoen was om te leren. Dat lijkt nu aardig te lukken. Tegenstander Woubrugge leek op weg naar een prima klassering, maar inmiddels is er behoorlijk de klad in gekomen. De ploeg verloor drie van de laatste vier wedstrijden. Roodenburg zou daar vier van kunnen maken, maar de prestaties van Roodenburg zijn amper te voorspellen. Dat geldt in feite voor de opponent ook.