Hazerswoudse Boys-SJZ

Het gaat wat ver om meteen al te spreken van een kraker op de derde speeldag tussen de nummers 1 en 2, maar feit is wel dat beide ploegen met vier uit twee aardig gestart zijn. Voor SJZ was de 4-4 tegen LSVV’70 van afgelopen zaterdag eerder ‘zuur’ dan ‘mooi meegenomen’. Arie van Duijn stond met zijn ploeg met 1-4 voor, maar gaf alsnog twee punten weg. De Boys hadden juist een verhaal de andere kant op. Meerburg leidde met 3-1, maar de manschappen van Wilco Wapenaar kwamen, mede door een eigen doelpunt in de slotminuten, nog uit op 3-3. Maar goed; qua stand wat prematuur om te hoog van de toren te blazen maar een regelrechte derby is het natuurlijk wel tussen de zwartwitten en groenwitten.

FC Boshuizen-Koudekerk

Twee andere ploegen die vooralsnog ongeslagen zijn en vier punten op de teller hebben staan, zijn het debuterende FC Boshuizen- op zaterdag dan- en Koudekerk. De Leidse ploeg was met 3-1 te sterk voor stadsgenoot Roodenburg en eerder werd een punt opgehaald (of werden er twee verloren, MMO speelde geruime tijd met tien man namelijk) in Hoogmade. De ploeg van Ronald Rosdorff kreeg teveel tegen LSVV’70, maar toonde wel veerkracht tegen Warmunda. Een 3-1 achterstand werd omgebogen in een 3-5 zege. Beide ploegen mogen tot dusverre tevreden zijn en wellicht kan een van de ploegen na drie speeldagen zelfs de troon bestijgen.

Roodenburg-LSVV’70

Het tweede Leidse onderonsje derhalve voor de ploeg uit Leiden-Noord. Na de nederlaag tegen FC Boshuizen komt nu het rood en wit uit de Kikkerpolder op bezoek. Vorig seizoen won de formatie van Freek Jansen met 1-3 op Noord, maar de Roodenburgers wonnen op hun beurt het treffen aan de Oegstgeesterweg. De volgelingen van Nouri Essaoui wonnen de eerste wedstrijd van het seizoen wel en zullen graag een tweede driepunter op het eigen complex willen houden. LSVV’70 won en verloor nog niet. Voor een derde puntje zal vooraf niet worden getekend, zo is de inschatting.

Woubrugge-Warmunda

Woubrugge stond tegen Football Factory met 0-1 voor door een treffer van Thomas Osthoff. Daarna ging het compleet los op dinsdagavond en moest het duel worden gestaakt. Derhalve valt er over de kracht van de groenwitten nog weinig te zeggen. Het eerste duel werd in elk geval met winst afgesloten. Warmunda komt op bezoek en die ploeg leek op weg naar de eerste driepunter, maar Koudekerk rechtte de rug en won op Overbos met 3-5 na een 3-1 tussenstand. Woubrugge lijkt favoriet, maar de Warmonders toonden afgelopen zaterdag aan best heel aardig voor de dag te kunnen komen.

Football Factory-Meerburg

Afgelopen zaterdag kwam Football Factory niet in actie. Het duel met Woubrugge was verplaatst naar dinsdagavond. Helaas gooide het slechte weer roet in het eten. Het veld van de jongste Leidse club ging hobbelen en voetballen was verder onmogelijk. Daarom spelen de roodzwarten zaterdag pas hun tweede wedstrijd. Dit tegen Meerburg, dat op de tweede speeldag een 3-1 voorsprong niet kon vasthouden tegen de Boys uit Hazerswoude. Toch lijken er stappen te worden gemaakt door de ploeg van Huig Jan Heeringa en daarbij zou een overwinning op de Leidenaren wenselijk zijn. Vorig seizoen viel de uitzege aanzienlijk uit (0-4).

De andere duels in 4A zijn Bernardus-SJC en MMO-Kickers’69

Vierde klasse B

Zwammerdam-NSV’46

De gastheer van de ploeg uit Noorden staat vlak achter de drie huidige koplopers en wil uiteraard niet nu al verderop raken. Daarom moet er gewonnen worden van de vorig seizoen nog derdeklasser. NSV’46 speelde pas eenmaal en dat leverde een score in evenwicht op. Damme speelde in het kader van de Rabobank LAV Cup tegen DoCoS en dat duel verliep onder barre omstandigheden niet beroerd, hoewel de tweedeklasser uiteindelijk wel weg liep naar 1-4. Toch deelde Dennis Olman complimenten uit over het spel van de groenwitten. Dat maar vasthouden en erop en erover, hoewel de witroden vast spelbreker willen zijn.