Floreant-Football Factory

Het is huilen met de pet op met Foorball Factory. De club bungelt onderaan in de vierde klasse en heeft maar liefst acht punten achterstand op de ploeg erboven, Zevenhoven. Telkenmale werd de afgelopen maanden beterschap beloofd en een ommekeer aangekondigd, maar tot nu toe zonder dat de woorden in concrete daden werden omgezet. Tegenstander van zaterdag Floreant heeft nog steeds uitzicht op een prima positie en kan zelfs nog in aanmerking komen voor de nacompetitie. Dan dient er wel louter gewonnen te worden. De studentenclub zal naar alle waarschijnlijkheid weer met lege handen blijven staan. Of wordt de daad eindelijk bij het woord gevoegd?

Koudekerk-LSVV’70

De Leidenaren hebben een periodetitel in de knip en men koestert deze titel met liefde. ‘Alles op de nacompetitie! Dan is het ons weer en gaan we vlammen als vanouds’, je hoort het de heren zeggen. Tot die tijd moeten er nog wat potjes gespeeld worden. Vorige week tegen Zevenhoven was het nog even zweten en moest zelfs good-old Freek Jansen opgetrommeld worden om het elftal te completeren. Wel werd er uiteindelijk wedrom gewonnen. Hoe hangt de vlag erbij zaterdag? Het hardnekkige gerucht gaat dat doelpuntenmachine Jiddo Doornenbal opnieuw geblesseerd is. Een speler als Guus van Kessel kan de honneurs waarnemen. Psychologisch staan de studenten bij aanvang wel met 0-1 voor; zij wonnen acht van de negen wedstrijden in de voorbije tijd. Bij de thuisploeg is het louter treurnis de laatste weken; de laatste vier wedstrijden gingen jammerlijk verloren. Dit zal trainer Ronald Rosdorff ongetwijfeld verdrieten en hij zal niets liever willen dan een ommekeer. De 2-3 zege in Leiden bewijst dat Koudekerk in staat is LSVV beentje te lichten. Het zelfvertrouwen keert dan ook weer wat terug bij de thuisploeg. Bij een nieuwe nederlaag ligt verder duikelen op de ranglijst op de loer.

Meerburg-Aarlanderveen

In een troosteloze wedstrijd verloor Meerburg vorig weekend opnieuw en dit keer van Hazerswoudse Boys.  Het lijkt er steeds meer op dat het een roemloos seizoen wordt zonder enige glans. Tegenstander Aarlanderveen heeft nog steeds een nul staan achter het aantal nederlagen. Zouden de mannen van Alex Redel de bezoekers pootje kunnen lichten dan zou het blazoen danig opgepoetst worden en lange tijd stof tot napraten geven in de trant van ‘weet je nog dat we de ongenaakbare kampioen hun enige nederlaag van het seizoen toebrachten’?  Wishful thinking natuurlijk, maar wat zou het mooi zijn voor de ploeg uit Zoeterwoude.

FC Oegstgeest-SJC

Aan het avontuur in de beker van cupfighter FC Oegstgeest kwam tegen Sportlust’46 abrupt een einde. De ploeg had ook niet de vorm die ze bij eerdere bekerconfrontaties wel had. Laten we het competitievorm noemen, want daar laat de selectie van Huig Jan Heringa het te vaak lelijk liggen. Dat wordt nergens meer betreurd dan binnen de club zelf. Zelfs de tweede plek, vermoedelijk noodzakelijk voor een plek in de nacompetitie, is opeens niet zeker meer. Winnen van SJC is dus het parool. Scherp blijven tot de laatste minuut is nog wel eens een probleem voor Oegstgeest zoals bleek tegen Alphense Boys toen een zeker lijkende overwinning in een paar minuten uit handen werd gegeven. Des te pijnlijker als je weet dat het zo onnodig was. SJC moet een te nemen klip zijn voor de nieuwe fusieclub.

Roodenburg-Hazerswoudse Boys

De club uit Noord kent, zoals verwacht,  ups en downs dit seizoen. Zo wordt er een alleraardigste pot op de mat gelegd of de volgende week is het zeer matig. De ploeg is jong en kent nog geen stabiliteit. Dat moet volgend seizoen anders worden. Dat onvoorspelbare geldt ook voor de Boys uit Hazerswoude. Zij wonnen drie van de laatste vijf wedstrijden waar de Leidenaren er juist drie verloren. Dat maakt deze wedstrijd als tegen Hazerswoudse Boys ook uiterst moeilijk in te schatten. Een gelijk spelletje dan? Dat zou een noviteit zijn voor Roodenburg dat dit seizoen nog nimmer de punten deelde met de tegenstander.