Zaterdag 2 februari

Voorbeschouwing vierde klasse A

Aarlanderveen – Football Factory

De Factorianen verloren de laatste wedstrijd met 4-3 van Meerburg, dit na een comfortabel lijkende voorsprong van 1-3. Wegspoelen die kater zou je denken, ware het niet dat de ongeslagen koploper uit Aarlanderveen de volgende tegenstander is. En als de meest scorende ploeg van de afdeling dan tegen de ploeg met de meeste tegendoelpunten moet aantreden ligt het voor de hand dat een belchinees een ééntje op het totoformulier zal adviseren. Aangezien er iedere week verrassende uitslagen zijn te noteren is dat iets voor de studenten om zich aan vast te klampen. Kan de rode lantaarndrager het de koploper moeilijk maken zoals het eerder in uitwedstrijden deed tegen Alphense Boys, Koudekerk en Meerburg of is het kwaliteitsverschil gewoon te groot?

Koudekerk – Woubrugge

De ploeg van trainer Ronald Rosdorff is tot nu toe aan een wisselvallig seizoen bezig. Het gebrek aan scorend vermogen deed de ploeg in een aantal wedstrijden al de das om. Met smart wordt uitgekeken naar de rentree van Bryan van Delft, tot die tijd zal de ploeg die over het algemeen toch wel een aantal kansen per wedstrijd creëert wat zuiniger moeten omspringen met de mogelijkheden die men krijgt. Een overwinning zou bijzonder welkom zijn, echter tegenstander Woubrugge gaat de zege uiteraard niet cadeau doen. Net als de thuisploeg verloren de bezoekers hun laatste competitiewedstrijd, zo kwam er een einde aan een uitstekende reeks van overwinningen waardoor men zich uiteindelijk op de derde plaats terugvond. Winst of verlies maakt voor de gezelligheid in Koudekerk weinig uit, maar het biertje smaakt toch net even lekkerder met drie punten op zak.

Meerburg – Floreant

De Boskopers boekten drie overwinningen op rij en hijgen het op de tweede plaats staande FC Oegstgeest inmiddels in de nek, het verschil is nog maar twee punten. Het volgende doelwit van de ploeg van Leidenaar Paul Pikaar is Meerburg, de ploeg waar al genoeg over gezegd en geschreven is. Opvallend is dat Meerburg zowel de eerste wedstrijd van het seizoen als de eerste wedstrijd na de winterstop won, de enige overwinningen van het tegenvallende seizoen tot nu toe. Om toch nog iets van het seizoen te maken zal een tweede overwinning op rij zeer welkom zijn, ook om het gat met de ploegen boven hen niet al te groot te laten worden. De Zoeterwoudenaren speelden dinsdag zeer verdienstelijk in de met 0-4 verloren wedstrijd tegen de reserves van Noordwijk in het kader van de Rabobank LAV Cup. Zo voetballend kan het niet anders of er volgen meer overwinningen.

FC Oegstgeest – Hazerswoudse Boys

Met een straatlengte achterstand op het ongenaakbare Aarlanderveen en een aantal ploegen die er op de ranglijst kort achter staan is een overwinning voor de thuisploeg noodzakelijk. Nacompetitie lijkt het maximaal haalbare, vormbehoud is dan wel van belang. Afgelopen zaterdag werd er geoefend tegen de ploeg waar dit seizoen geen maat op staat, Kagia, en net zoals eerder dit seizoen tegen hoger geklasseerde ploegen werd er “gewoon” gewonnen. Tegenstander Hazerswoudse Boys komt met een groot aantal jonge honden naar de Voscuyl en zal de huid duur proberen te verkopen, kortom een op papier zeer interessante wedstrijd. Het verschil op de ranglijst bedraagt op dit moment acht punten.

Roodenburg – LSVV’70

De ploeg uit Leiden-Noord is na vier nederlagen op rij wel weer eens toe aan een driepunter, maar of de Leidse Kikkerpolderstudenten hier aan willen meewerken is nog maar de vraag. Beide ploegen opereren tot nu toe wisselvallig en welke kant het balletje in deze stadsderby oprolt is dan ook geen gekke vraag. Hoe houden de youngsters van de thuisclub het tegen de meer ervaren rood-witte bezoekers en wat gaat er de doorslag geven?. De heenwedstrijd werd met 1-4 verrassend een prooi voor Roodenburg. Naar het schijnt hebben de mannen van Freek Jansen en Jan Nonkes een fantastisch trainingskamp achter de rug en is men klaar voor het vervolg van de tweede seizoenshelft.

Overige wedstrijden :

SJC – Alphense Boys

Zevenhoven – Kickers’69