Vierde klasse A

Football Factory – Warmunda

De Factorianen verdubbelden afgelopen weekend het aantal gescoorde doelpunten, desondanks werd er wel met 4-2 van Kickers’69 verloren en dat is op zich geen schande want die ploeg staat inmiddels in de top drie en na verlies op de openingsdag wonnen zij inmiddels vijf wedstrijden op rij. Aanstaande zaterdag wacht Warmunda, een ploeg on fire want zij wonnen inmiddels drie wedstrijden op rij met in de laatste twee wedstrijden tien doelpunten voor en maar een tegen. De studenten kunnen dus aan de bak, de positieve spelopvatting zal toch een keer beloond gaan worden al is het maar de vraag of de Warmonders hieraan willen meewerken.

LSVV’70 – Kickers’69

Het team van trainers Freek Jansen en Jan Nonkes verloor afgelopen weekend met 4-0 van Warmunda en raakte daarmee de ongeslagen status kwijt. Een duidelijke uitslag, Warmunda bleek echter uitermate effectief in de omschakeling en de snelheid van de voorwaartsen deed de rest. Revanche moet dan plaatsvinden tegen Kickers’69, en dat zal geen makkelijke missie zijn want deze ploeg heeft al vijf wedstrijden op rij de maximale score en staat inmiddels in de top drie. In de Kikkerpolder zullen ze niet zo snel wakker liggen. Maar toch, vooraf door menigeen toch getipt als een kanshebber voor promotie maar dat is nog niet in de stand terug te zien. aan de andere kant; vorig seizoen bleek 1 uitmuntende periode genoeg voor een geslaagd seizoen.

Meerburg – Koudekerk

De Rijndijkers begonnen redelijk aan de competitie met vijf uit drie. De laatste twee wedstrijden gingen verloren en dat is geen schande tegen de nummers twee en drie van de competitie. Er werd tussendoor ook nog verdienstelijk gelijkgespeeld tegen de koploper en nu wacht de huidige nummer vier. Kortom, een loodzwaar programma tot nu toe voor de jonge ploeg van trainer Huig-Jan Heeringa. Tegen SJC werd er met duidelijke cijfers verloren (4-0). Het vertoonde spel biedt wel degelijk perspectief dus Koudekerk is gewaarschuwd. De pupillen van Ronald Rosdorff hebben een relatief makkelijk programma gehad, in de laatste wedstrijd tegen buurman Bernardus werd in een fantastische ambiance met “slechts” 4-0 gewonnen. De stand op de ranglijst is vaak een afspiegeling van de sterkte van een selectie, in dit geval ligt dat iets genuanceerder.

Roodenburg – SJZ

De ploeg uit Leiden Noord behaalde een verrassende, maar zeker niet onverdiende overwinning in en tegen Woubrugge en dat smaakt naar meer. Een uitstekende trainingsopkomst, discipline, conditioneel wordt men steeds sterker en een brede selectie moeten er voor gaan zorgen dat de opwaartse lijn wordt doorgetrokken. Kenmerk van een jonge ploeg in opbouw is wisselvalligheid en daar weet de trainer van de komende tegenstander SJZ, Arie van Duijn, alles van. De doelstelling voor de Zoeterwoudenaren is top vijf, daar lopen ze ook niet voor weg, maar de 1-2 nederlaag tegen FC Boshuizen op de laatste speeldag was toch niet ingecalculeerd. Er zit wel eens een dag bij dat het gewoon niet lukt en dan is er gelukkig snel weer een wedstrijd waarin alles ineens weer anders kan zijn. De Dorpers kunnen zich nu volledig richten op de competitie, midweeks werd er voor de RABO LAV Cup met 0-3 verloren van FC Oegstgeest en dat betekent dat het bekeravontuur er op zit.

Vierde klasse B

Kamerik – Zwammerdam

Bij winst gaan de Dammers over tegenstander Kamerik heen, de voortekenen lijken echter niet zo gunstig. De ploeg van trainer Jack Harmsen haalde uit de laatste drie wedstrijden slecht een punt, daar waar de opponent alleen maar driepunters kon bijschrijven dus het is wel duidelijk wie er in een positieve flow zit. Voor de derde keer op rij werd een voorsprong uit handen gegeven, kennelijk zorgt een voorsprong voor de nodige bibbers. Kwaliteit komt echter altijd bovendrijven en aangezien de prijzen over het algemeen pas aan het einde van het seizoen verdeeld worden is er nog geen man overboord. Voor het vertrouwen zou een positieve score natuurlijk wel eens lekker zijn, een voetballende ploeg als Kamerik kan dan ook zomaar eens de ideale tegenstander zijn.