Vierde klasse A

Roodenburg – Koudekerk

Roodenburg verloor met 3-1 bij Hazerswoudse Boys en bleef daardoor staan op drie punten uit drie wedstrijden. De ploeg van Nouri Essaoui ontvangt zaterdag Koudekerk, dat voorzichtig op toeren begint te komen. Na een matige oefenperiode is de equipe van Ronald Rosdorff de competitie redelijk goed begonnen. Afgelopen weekend werd opnieuw gewonnen, ditmaal werd Football Factory door twee doelpunten van Bas van Heerdt en Jay Langejans redelijk eenvoudig opzij gezet (4-1). De Koudekerkers  verzamelden inmiddels 7 punten uit 3 wedstrijden en hebben samen met Hazerswoudse Boys, 10 punten uit 4 wedstrijden, de minste verliespunten in deze klasse.

MMO – LSVV ‘70

LSVV ’70 maakte twee weken geleden een 1-4 achterstand tegen SJZ goed en wist uiteindelijk toch nog een punt uit het vuur te slepen (4-4). Afgelopen zaterdag herhaalden de Leidenaren dit kunststukje. Tegen de andere ploeg uit Zoeterwoude, Meerburg, werd een 0-2 achterstand door twee doelpunten van Jiddo Doornenbal rechtgetrokken en zo hielden de roodhemden toch nog een punt aan het duel over. Het was overigens al het derde gelijke spel in drie wedstijden voor LSVV’70.  De ploeg van Jan Nonkes gaat zaterdag in Hoogmade op jacht naar de 1e zege van dit seizoen. De Leidse ploeg gaat dan op bezoek bij MMO, dat tot nu nog slechts 1 punt verzamelde, en moet in staat worden geacht om de eerste driepunter van het seizoen te scoren.

Football Factory – SJC

Football Factory is na drie gespeelde wedstrijden nog altijd puntloos, ook na de ontmoeting met Koudekerk bleef de ploeg van Youcef Boukhedmi met lege handen achter. Lichtpuntje in deze wedstrijd was wel dat de Factorians hun eerste competitiedoelpunt van dit seizoen lieten noteren, Maxim van Delft was hiervoor verantwoordelijk. De rood-zwarten ontvangen komende zaterdag SJC op het Universitaire Sportcomplex. De Noordwijkers versloegen afgelopen weekend het sterke Woubrugge met 3-1 en bekleden met 9 punten uit 4 wedstrijden de 2e plaats op de ranglijst.

Meerburg – Kickers ‘69

Meerburg leek zaterdag in Leiden op weg naar de overwinning, maar de jonge ploeg van Huig-Jan Heeringa zag de routiniers van LSVV’70 toch nog langszij komen. Met 5 punten uit 4 wedstrijden staan de Rijndijk-bewoners in de brede middenmoot. Meerburg krijgt dit weekend Kickers ’69 op bezoek. De Leimuidenaren hadden geen enkele moeite met FC Boshuizen, de Leidenaren werden met een 6-1 nederlaag naar huis gestuurd. Kickers ’69 staat met 9 punten uit 4 wedstrijden op een gedeelde tweede plaats (samen met SJC) en lijkt dus een geduchte tegenstander voor Meerburg.

FC Boshuizen – Warmunda

Warmunda behaalde zaterdag op Sportpark Overbos de eerste overwinning van het seizoen, Bernardus werd met 3-2 aan de kant geschoven. Rick van de Boon benutte vlak voor tijd een penalty, en  kon zich  derhalve na afloop laten bejubelen als matchwinner. Zaterdag gaan de Warmonders op bezoek in Leiden, waar aan de Boshuizerkade FC Boshuizen wacht. De ploeg van trainer Nino Poulina verloor zaterdag met ruime cijfers (6-1) van Kickers ’69 en verzamelde inmiddels vier punten uit drie wedstrijden.

Vierde klasse B

VEP – Zwammerdam

Zwammerdam verloor zaterdag op eigen veld met 2-3 van SCH’44. De ploeg uit Harmelen, dit seizoen debuterend op de zaterdag, is één van de grote titelfavorieten van de vierde klasse B. Vorig seizoen eindigde SCH ’44 nog als derde in de tweede klasse B (West 1). Desondanks had Zwammerdam lange tijd zicht op een goed resultaat, maar moest in de slotfase toch buigen voor de Harmelaars. Zaterdag vertrekt Zwammerdam naar Woerden om de strijd aan te gaan met VEP.  Afgelopen zaterdag kregen de Woerdenaren een ongenadig pak slaag van Alphense Boys. De ploeg van John Cuvelier had met dubbele cijfers kunnen winnen, maar de teller stokte  uiteindelijk vlak onder de tien (8-1).