De kans dat er komend weekend gevoetbald kan worden, lijkt uitermate klein. Op de velden ligt sneeuw en het vriest nog steeds delen van de dag en ’s nachts en daar lijkt niet tijdig een einde aan te komen. Of toch wel (weersberichten lopen nogal uiteen)? Om reden van onzekerheid wel een voorbeschouwing, maar beduidend beknopter dan de lezer gewend is. Wij rekenen op uw begrip in deze.

LSVV’70-FC Oegstgeest

Ronduit duur was de nederlaag van FC Oegstgeest bij het weerzien met de competitie vorige week. Alphense Boys won met 0-1 op de Voscuyl tegen een dit keer onmachtige nummer twee. Doordat koploper Aarlanderveen wel won, is de kloof opgelopen tot tien punten. De kans op de titel lijkt daarmee nu al verkeken. Natuurlijk zijn de wonderen de wereld nog niet uit, maar de ploeg van Huig Jan Heeringa is dus sowieso al vier wedstrijden verder, in het beste geval, om de lijstaanvoerder nog in te halen. Daarnaast is de voorsprong op de achtervolgers niet meer levensgroot. Dus de fusieclub moet danig aan de bak om zich straks wel te verzekeren van nacompetitievoetbal. LSVV’70 vliegt dit seizoen nog niet hoog, maar won wel in de eerste wedstrijd na de winterstop. Zevenhoven werd op eigen bodem met 1-2 geklopt. De Leidse ploeg wil nog een rol van betekenis gaan spelen en daaruit mag worden opgemaakt dat de FC de borst zal moeten nat maken.

Floreant-Koudekerk

Voor Koudekerk dreigt het een grijs seizoen te gaan worden. Afgelopen zaterdag ging het flink mis tegen Hazerswoudse Boys (0-3) en dit was een dreun van jewelste in dit prestigeduel. De withemden sloten de wedstrijd ook nog eens af met negen man vanwege twee rode kaarten en dat maakte de druiven nog zuurder. Koudekerk is nu weggezakt naar de negende plaats. Weliswaar is de zesde stek nog in zicht, maar een top vijf klassering is nu al ver weg. Eerherstel is gewenst tegen Floreant, maar die klus zal niet meevallen. De ploeg van Paul Pikaar won vorige week van runner-up Woubrugge en steeg daardoor naar de derde plaats. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt zeven punten.

Football Factory-SJC

Ook na dertien ontmoetigen staat de teller voor Football Factory op 1 schamele winstpartij. De Leidenaren leken goed op weg tegen Meerburg en gingen met een 1-3 voorsprong rusten. Na de rust verdween het goede gevoel als sneeuw voor de zon en de Rijndijkers zegevierden uiteindelijk met 4-3. Keer op keer spreken spelers uit dat de Factorianen eraan komen en gaan verrassen, maar vooralsnog wordt de daad niet bij het woord gevoegd. Tegen SJC liggen er weer nieuwe kansen, maar de Noordwijkers staan met een middenmootspositie hoger op de ranglijst en verloren maar nipt van Aarlanderveen, waarbij er zelfs meer in had gezeten voor de kustbewoners. Football Factory heeft Zevenhoven en Roodenburg nog in het zicht, maar een positief resultaat mag zo zoetjes aan wel worden verwacht.

Woubrugge-Roodenburg

Voor Roodenburg is dit het eerste duel pas omdat de dertiende speeldag een afgelasting opleverde. Nu wacht met Woubrugge een ploeg die een zeer sterke reeks afgelopen zaterdag onderbroken zag worden door Floreant. De ploegen troffen elkaar eerder in Leiden- Noord en dat leverde een 0-3 zege op voor de manschappen van Koos Disseldorp. De laatste driepunter voor de Leidenaren dateert ondertussen van 17 november. De huidige twaalfde plaats is dan ook niet heel vreemd te noemen.

Kickers’69-Meerburg

De kans dat dit duel doorgaat is uitermate klein. Voor zover bekend heeft Kickers’69 geen uitwijkmogelijkheden naar kunstgras en of er op natuurgras gespeeld kan worden, valt zwaar te bezien. Meerburg wil wel graag aan de bak om de driepunter tegen Football Factory een passend vervolg te geven. Beide ploegen verzamelden tot dusverre elf punten, enkel had de ploeg uit Leimuiden daar een wedstrijd minder voor nodig. Mocht het toch doorgaan dan zou dit een volgende stap kunnen zijn van Alex Redel en de zijnen om het seizoen nog van kleur te kunnen voorzien.

De overige duels: Alphense Boys-Aarlanderveen en Hazerswoudse Boys-Zevenhoven.