vrijdag, maart 29, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vierde klasse, zaterdag 28 september

Voorbeschouwing vierde klasse, zaterdag 28 september

-

Vierde klasse A

LSVV  ’70 – SJZ

LSVV’ 70 opende de competitie met een 0-0 gelijkspel bij Koudekerk en daarmee deden de roodhemden zichzelf flink tekort. Met name in de eerste helft stond het vizier bij de Leidenaren nog niet op scherp, die daarom toch met een licht katerig gevoel naar de Sleutelstad terugreisden. LSVV’ 70 ontvangt zaterdag in de eigen Kikkerpolder het Zoeterwoudse SJZ, dat afgelopen weekend debuteerde op de zaterdag. De ploeg van de nieuwe trainer Arie van Duijn versloeg op Haasbroek het Leidse Football Factory met 2-0. LSVV ’70 – SJZ is  een potje die zeer de moeite van het bezoeken waard is. Van beide ploegen mag worden verwacht dat ze dit seizoen in de top 5 van deze klasse gaan eindigen.

Warmunda – Koudekerk

Warmunda startte op de zaterdag met een derby bij SJC. Na een 0-0 ruststand verloren de Warmonders uiteindelijk met 2-0. Voor de jonge ploeg (gemiddelde leeftijd 21 jaar) van trainer Barry van Rijn zal dit seizoen vooral in het teken staan van het opdoen van ervaring. Warmunda ontvangt zaterdag Koudekerk. De ploeg van Ronald Rosdorff behaalde een verdienstelijk gelijkspel tegen LSVV’70 en  herstelde zich daarmee van de doorgaans matige resultaten in de voorbereiding. Koudekerk kan nog steeds geen beroep doen op de geblesseerde Bryan van Delft en diens scorend vermogen wordt aan de Gruttolaan node gemist.

Meerburg – Hazerswoudse Boys

Meerburg begon de competitie bij Woubrugge en keerde met een 3-1 nederlaag (Zoeterwouds doelpunt Duuk van der Meer) huiswaarts. De verjongde ploeg van trainer Huig-Jan Heeringa krijgt zaterdag in het ‘Zoeterwoude – Hazerswoude-treffen’ in een thuiswedstrijd tegen Hazerswoudse Boys de kans om het teleurstellend resultaat van de openingswedstrijd weg te poetsen. Tegenstander Hazerswoudse Boys opende de competitie goed, het Leimuidense Kickers ’69 werd thuis met 3-0 verslagen.

Football Factory – Woubrugge

Football Factory speelde op bezoek bij SJZ beslist niet onaardig, maar moest wel toezien hoe de thuisploeg de punten op Haasbroek hield (2-0). Football Factory vernieuwde voor het aanvang van het seizoen een groot deel van de selectie en mag op korte termijn nog meer nieuwelingen verwelkomen. Het zal daarom nog enige tijd duren voordat het nieuwe trainersduo Youcef Boukhedmi en Mo Naciri over de gewenste formatie kan beschikken. Het streven van de universiteitsploeg zal in ieder geval zijn om dit seizoen eindelijk van de vermaledijde laatste plek af te komen, een positie waar de Leidenaren de laatste jaren patent op leken te hebben. Football Factory krijgt zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Woubrugge een nieuwe kans om die ambitie kracht bij te zetten.

Note redactie: duel verplaatst naar 1 oktober, 20.00 uur!

FC Boshuizen – Roodenburg

Na een zeer moeizame serie in de districtsbeker begon Roodenburg de competitie met een knappe 2-1 (2x Abdessamad Montacir) thuisoverwinning tegen Bernardus. De club uit Leiden-Noord hoopt dit seizoen een vervolg te geven aan de stijgende lijn, die de vorige voetbaljaargang is ingezet. Zaterdag gaat Roodenburg voor een heuse Leidse stadsderby op bezoek in Leiden Zuidwest, waar debutant FC Boshuizen wacht. De ploeg van Nino Poulina startte de competitie met een verdienstelijk 1-1 gelijkspel bij MMO.

Vierde klasse B

Linschoten – Zwammerdam

Zwammerdam kende een uitstekende voorbereiding met prima resultaten, de 2e ronde van de districtsbeker werd zonder puntenverlies bereikt, maar de competitiestart van ‘Damme’ was toch wel wat teleurstellend. Tegen Siveo ’60, dat puntloos bleef in de districtsbeker, werd op het nippertje nog een 1-1 gelijkspel (doelpunt vlak voor tijd van Mitchell Bons) behaald. De mannen van trainer Jack Harmsen krijgen zaterdag een kans op herstel, dan gaan de groenhemden op bezoek bij Linschoten. Linschoten verloor overigens de eerste wedstrijd van het seizoen met 3-1 van VEP.

Must Read