Vierde klasse A

Zaterdag 14 december

Football Factory – Hazerswoudse Boys

De Factorianen kunnen komende zaterdag aan de bak als de nummer drie, Hazerswoudse Boys, op bezoek komt. De stand op de ranglijst vertekent iets want de studentenploeg loopt twee wedstrijden achter. Tegen Woubrugge werd de wedstrijd eerder gestaakt vanwege noodweer en vorige week was het veld bij MMO in een dusdanige staat dat voetballen onmogelijk was. Deze wedstrijden worden na de winterstop ingehaald, wellicht dat het op het laatste moment belegde trainingskamp voor vertrouwen zorgt voor de rest van de competitie. Maar eerst zaterdag, de ploeg met de meeste doelpunten voor tegen de ploeg die het lastigst het net weet te vinden. Een overwinning voor de thuisploeg zou een stunt van jewelste zijn, en tevens de eerste driepunter van het seizoen.

Kickers’69 – SJZ

Uit de laatste vier wedstrijden behaalden de manschappen van trainer Arie van Duijn slechts 1 punt en daardoor zijn de Zoeterwoudenaren inmiddels afgezakt naar de onderkant van de middenmoot. De eerder uitgesproken doelstelling van top vijf lijkt uit het zicht. Met een overwinning tegen de ploeg uit Leimuiden wordt de eerste seizoenshelft toch nog enigszins positief afgesloten en kunnen de vele pijntjes de komende weken tot rust komen. Afgelopen weekend werd kansloos van kampioenskandidaat SJC verloren, geen schande maar volgens Van Duijn wel de manier waarop. Kwalitatief minder zijn kan, maar het minste is dan wel strijd leveren en dat zal zaterdag ook nodig zijn. Alhoewel, Kickers’69 verloor met 2-0 van Bernardus, een ploeg waar de Dorpers eerder nog met 0-7 van wonnen, dus wie het weet mag het zeggen.

Koudekerk – SJC

Een absolute kraker aan de Gruttolaan, waar de twee koplopers elkaar treffen. Het is bijna iedere week stuivertje wisselen aan kop.Bij winst gaat de ploeg van Ronald Rosdorff weer alleen aan kop echter kunnen de Noordwijkers een week later bij winst tegen MMO, gezien het betere doelsaldo, weer bovenaan komen en tevens de eerste periode winnen. Koudekerk verloor afgelopen zaterdag van Woubrugge en kent ook een aantal pijntjes in de ploeg, daarnaast mist het de geschorste Ricardo van Rijswijk. Als we de site van de Sint Jeroens Club mogen geloven ontbreken er zaterdag een aantal spelers door vakantieplannen en blessures. Wie beschikt over de breedste selectie en gaat aanspraak maken op de titel Herbstmeister? Vorig seizoen werd het overigens 6-1 voor de withemden..

LSVV’70 – Woubrugge

Het slechtste eerste kwartier in de historie van de Leidse studenten zorgde er voor dat er na een klein halfuur spelen al een verloren wedstrijd werd gespeeld. Op de laatste speeldag voor de winterstop kan er revanche worden genomen als Woubrugge op bezoek komt. Geen appeltje-eitje, want de bezoekers zijn de best presterende ploeg van de laatste vijf speelronden met de maximale score van vijftien punten. De equipe van Jan Nonkes en Freek Jansen heeft wel een houvast. Thuis in de Kikkerpolder is men nog ongeslagen en dat biedt dus perspectief. Het kan overigens geen toeval zijn dat de technisch vaardige ploeg zowel uit als thuis op kunstgras nog ongeslagen is. De drie verliespartijen waren allen op echt gras. De laatste ontmoeting in Leiden leverde overigens een doelpuntenfestijn op. De groenwitten wonnen met 3-5.

Meerburg – Roodenburg

Na een moeizame start van het seizoen, kanttekening is wel dat in deze fase voornamelijk ploegen uit de bovenste helft van de ranglijst de tegenstander waren, lijkt de jonge ploeg van trainer Huig-Jan Heeringa haar draai te hebben gevonden. Met dertien uit vijf en nergens gestolen punten staat de ploeg momenteel keurig op een zesde plek en lijkt aanhaken bij de top vier de volgende doelstelling. Tegenstander Roodenburg moet dan het volgende slachtoffer worden. Gezien de stand van de ranglijst en de resultaten van de laatste weken op voorhand een niet al te lastige opgave. De ploeg uit Leiden-Noord is met goede intenties aan de competitie begonnen, alle (rand) voorwaarden waren aanwezig voor een beter seizoen dan voorgaande jaren, maar op een of andere manier komt het er nog niet uit. Een goed resultaat tegen Meerburg kan net dat duwtje in de rug zijn om met vertrouwen de winterstop in te gaan.

Warmunda-MMO

Een wedstrijd tussen de nummers negen en dertien. Warmunda verzamelde tot dusverre dertien punten uit elf duels en was in de voorlaatste speelronde succesvol tegen Roodenburg. De Warmonders toonden zich effectief en wonnen met 0-4 in de sleutelstad. Bij winst tegen de nummer voorlaatst zou nog een plekje op de ranglijst gewonnen kunnen worden door de mannen van Barry van Rijn en Remco Breuer. MMO mag eigenlijk geen probleem zijn, want de formatie uit Hoogmade vergaarde pas drie punten en dat was via drie gelijke spelen. Daarnaast hebben de groenwitten al bijna dertig treffers moeten incasseren. Warmunda zou dus zomaar met een alleraardigst gevoel de feestdagen in kunnen gaan.