woensdag, april 24, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vierde klasse, zaterdag 26 oktober

Voorbeschouwing vierde klasse, zaterdag 26 oktober

-

Vierde klasse A

Woubrugge – Roodenburg

Roodenburg verloor zaterdag in de laatste minuut van de wedstrijd met 1-2 van Koudekerk. Gelet op het wedstrijdbeeld verdiende de thuisploeg minimaal een gelijkspel, maar na afloop stond de ploeg van Nouri Essaoui toch met legen handen. Door dit resultaat blijft Roodenburg steken op drie punten uit vier wedstrijden. De blauwzwarten gaan komend weekend op bezoek bij Woubrugge, dat in de topper tegen Hazerswoudse Boys een flinke oorwassing kreeg (0-5). Woubrugge verzamelde tot nu toe zes punten uit vier wedstrijden.

SJZ – FC Boshuizen

SJZ begint aardig op stoom te komen. De Zoeterwoudenaren troffen vorige week zeven keer doel tegen MMO en evenaarden zaterdag, op bezoek bij Bernardus, deze productie (0-7). Sjoerd Hulsbos speelde in Hazerwoude-Rijndijk zijn 150e wedstrijd voor SJZ 1. De verdediger zette zijn jubileum met twee gescoorde doelpunten extra luister bij. SJZ ontvangt zaterdag op Haasbroek het Leidse FC Boshuizen, dat met ruime cijfers verloor van Warmunda (1-6). SJZ verzamelde na 5 wedstrijden 10 punten,  de Leidenaren behaalden 4 punten uit 4 wedstrijden.

SJC – Meerburg

Meerburg moest in de thuiswedstrijd tegen Kickers ’69 het hoofd buigen, de Leimuidenaren wonnen verdiend met 1-4 (Zoeterwouds doelpunt Julian van Haastert). De jonge ploeg van Huig-Jan Heeringa was in grote delen van de wedstrijd niet de mindere van de bezoekers, maar persoonlijke foutjes nekten de Zoeterwoude Rijndijk-formatie. Komend weekend vertrekt Meerburg naar Noordwijk, waar het geroutineerde SJC wacht. De Noordwijkers zijn de competitie goed gestart met 12 punten uit 5 wedstrijden en staan op een gedeelde tweede plaats. Meerburg verzamelde tot  nu toe 5 punten uit 5 wedstrijden en bivakkeren in de brede middenmoot van de vierde klasse A.

Kickers ’69 – Football Factory

Het lukte Football Factory ook afgelopen zaterdag niet om met een resultaat van het veld te stappen, het Noordwijkse SJC was met 1-6 te sterk voor de roodzwarten. Voor de Leidenaren is het een schrale troost dat de tegenstanders tot nu voornamelijk uit het linkerrijtje kwamen, de clubs waartegen meer kans lijkt op succes staan binnenkort op het programma. Eerst moeten de ‘universiteitsboys’ nog op bezoek bij nummer twee Kickers ’69. De Leimuidenaren verzamelden tot nu toe 12 punten tot  5 wedstrijden.

De duels Warmunda-LSVV’70 en KoudekerkBernardus werden al separaat belicht!

Vierde klasse B

Zwammerdam – Zevenhoven

Het uit de derde klasse gedegradeerde Zwammerdam kende een uitstekende voorbereiding met ook prima resultaten in de districtsbekercompetitie, waarin de groenhemden zich plaatsten voor de volgende ronde. Na vijf wedstrijden kan worden gesteld dat de competitiestart van Zwammerdam toch als licht teleurstellend kan worden beschouwd, de achterstand op koploper SCH ’44 bedraagt inmiddels al 7 punten. Afgelopen zaterdag kwam Zwammerdam niet verder dan een gelijkspel bij VEP (1-1). Om niet te ver achter te geraken op de bovenste ploegen, dient ‘Damme’ zaterdag thuis te winnen van Zevenhoven. De bezoekers verloren zaterdag met 0-3 van Woerden en staan op de 4e plaats.

Must Read