HomeZaterdagVierde klasseWarmunda-Hazerswoudse Boys: pure promotie voor de kelderklasse

Warmunda-Hazerswoudse Boys: pure promotie voor de kelderklasse

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Elf doelpunten, fouten over en weer, gemiste open doelkansen, zompig natuurgras en een hartverwarmende inzet. Dat er niets mis is met voetbal in de laagste klasse voor standaardteams, door sommigen een beetje smalend de kelderklasse genoemd, lieten Warmunda en Hazerswoudse Boys  zaterdag op Sportpark Overbos nadrukkelijk zien. De toeschouwers kwamen bij vlagen ogen tekort om het allemaal goed bij te houden, maar nadat de kruitdampen waren opgetrokken bleken de bezoekers aan het langste eind te hebben getrokken (4-7). De echte winnaars in Warmond waren echter de toeschouwers, die hadden genoten van een partijtje voetbal in de meest pure vorm.

De bezoekers kwamen al vroeg in de wedstrijd wat gelukkig op voorsprong. Warmunda-verdediger Brian van Noort kopte de bal in eigen doel, maar de gastheren sloegen via een goede goal van Hamza Harmouch snel terug (1-1). Hazerwoudse Boys middenvelder Leo de Ruiter scoorde een minuut later alweer de 1-2 en met deze stand gingen de teams ook de rust in. Direct na de pauze scoorde de net ingevallen Melle de Louw de 2-2, waarna Harmouch maar met name Rick van der Boon, hij miste van dichtbij na een prachtige actie van rechtsbuiten Kevin van Bentem, de beste man aan de kant van de thuisploeg, nalieten om Warmunda op voorsprong te zetten. De bezoekers sloegen direct hierna genadeloos toe en beslisten binnen vijf minuten via doelpunten van Ivo Vogelaar, Leo de Ruiter en Vito Martens de wedstrijd.

Warmunda-nestor Hamza Harmouch keek kort na afloop hoofdschuddend terug op de wedstrijd. ,,4-7 is op papier een duidelijke uitslag, maar deze nederlaag was in mijn ogen totaal onnodig. In de tweede helft kregen we twee dotten van kansen op de 3-2 en vijf minuten later staan we met 2-5 achter. We konden blijkbaar niet met de teleurstelling van die missers omgaan. We waren daarna een paar minuten van slag  en daar wisten zij in de counter een paar keer goed van te profiteren. Erg jammer, maar toch complimenten voor de ploeg dat we tot het eind zijn blijven knokken voor een resultaat’’, aldus de routinier.

De 34-jarige Harmouch valt misschien qua leeftijd wat uit de toon bij de Warmonders, de middenvelder is liefst 12 jaar ouder dan zijn oudste ploeggenoot, maar hij voelt zich prima op zijn gemak bij de jonkies. Harmouch:,, Ik ben hier op mijn plek en hoop mijn ervaring op de ploeg over te brengen. Er zit nog veel rek in deze jonge spelersgroep en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen’’, keek de optimistische routinier alweer vooruit.

Warmunda – Hazerswoudse Boys 4-7 (1-2). 7. B. van Noort (e.d) 0-1, 15. Harmouch 1-1, 16. L. de Ruiter 1-2, 46. De Louw 2-2, 61. Vogelaar 2-3, 63. L. de Ruiter 2-4, 66. Martens 2-5, 71. Vogelaar 2-6, 79. L. de Ruiter 2-7, 82. Van der Boon 3-7, 89. Zwijnenburg 4-7. Scheidsrechter: Van Dam.

Warmunda: Van der Zwet, Komen, Holverda, B. van Noort, Mastemaker, M. Van Noort (81. Zwijnenburg), Van Bentem, Kortekaas, Van Riessen (46. De Louw), Van der Boon, Harmouch.

Hazerswoudse Boys: Van der Reest, Van Meurs, Tijssen,  M. de Ruiter, Bennis, L. de Ruiter, Vogelaar, Van Wetten, Meertens, Martens, Van Zanten.