zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdagVierde klasseWarmunda heeft de smaak te pakken en wint ruim tegen FC Boshuizen(za)

Warmunda heeft de smaak te pakken en wint ruim tegen FC Boshuizen(za)

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Vorige week boekte Warmunda de eerste overwinning van het seizoen. Onder toeziend oog van het thuispubliek won de ploeg van trainer Barry van Rijn met 3-2 van laagvlieger Bernardus. Een zege die terecht uitbundig werd gevierd. Deze week moest de ploeg uit Warmond het opnemen in een uitwedstrijd tegen FC Boshuizen (za). Wederom werd er gewonnen. Het werd liefst 1-6. Een meer dan terechte overwinning volgens Warmunda middenvelder Jasper Kortekaas.

Kortekaas over het duel: ,,Al in de openingsminuut kwamen we op voorsprong. Uit een corner van Kevin van Bentem kopte Nick van Riessen onberispelijk binnen. Een droomstart dus die helaas van korte duur was. Een terugspeelbal hobbelde over de voet van onze keeper Rens van der Zwet heen en zo was de wedstrijd weer in evenwicht. Vervolgens kregen we kansen genoeg om weer op voorsprong te komen, waardoor we het onszelf al veel gemakkelijker hadden kunnen maken. Dat lukte pas een paar minuten voor rust. Van Bentem kwam oog in oog met hun keeper en werd gevloerd. De toegekende penalty werd verzilverd door Rick van de Boon. De resterende minuten tot aan de rust was het een chaos bij ons. FC Boshuizen kreeg kansen om weer gelijk te komen en we moesten zelfs een bal van de doellijn weghalen. De onderbreking kwam precies op het juiste moment.”

De middenvelder vervolgt: ,,In deze onderbreking werden de koppen bij elkaar gestoken. Gemotiveerd traden we aan voor het tweede bedrijf. Aan de hand van Rick van de Boon, die tweemaal doel trof, stonden we binnen no-time met 1-4 voor. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Onze opponent was niet in staat om het ons nog moeilijk te maken. We voerden onze opgelegde taken uit en ook Van Bentem deed nog een duit in zakje. Ikzelf bepaalde de einstand op 1-6. Een uitslag die in mijn ogen volledig terecht is. Behoudens onze slordige eerste helft waren wij deze middag de bovenliggende ploeg. Natuurlijk is het lekker dat we er nu twee na elkaar winnen. Het team rekent zich echter nog niet rijk en het is niet zo dat we ineens de sterren van de hemel spelen. Verbeterpunten zijn er genoeg. De tactiek wordt per wedstrijd bekeken en dat werpt zijn vruchten af. Het lijkt erop dat we onze draai beginnen te vinden in het zaterdagvoetbal. We richten nu onze pijlen op LSVV’70 dat volgende week bij ons op bezoek komt. Een uiterst taaie ploeg die nog niet verloren heeft. We hebben de smaak te pakken in ieder geval. Op naar meer.”

Note redactie: foto’s volgen!