HomeMeerburgInterviews MeerburgWarmunda heeft geen antwoord op de positieve flow van Meerburg

Warmunda heeft geen antwoord op de positieve flow van Meerburg

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Op sportpark Overbos stonden zaterdagmiddag min of meer buren op de ranglijst tegenover elkaar. Bij aanvang van het duel stond Meerburg immers maar 1 puntje boven hun opponent uit Warmond. Warmunda heeft het, na een succesvolle periode van flink wat ongeslagen duels, de afgelopen wedstrijden minder makkelijk. De ploeg van trainer Remco Breuer hoopte na het doelpuntenrijke verliesduel tegen Hazerwoudse Boys (4-7) uiteraard de punten weer eens in Warmond te houden. Warmunda kreeg echter te maken met een tegenstander die in een zeer positieve flow verkeerd.

Meerburg startte weliswaar behoudend, leek wat zoekende te zijn op het middenveld en gaf hierdoor Warmunda het idee de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken. Maar na een prima geplaatste corner van Meerburger Ramon Weijers torende Bauke Doeve zich op de juiste plek hoog boven de verdedigende linie van de thuisploeg uit en plaatste de bal via het hoofd prachtig achter keeper Rens van der Zwet. Na het vallen van deze 0-1 leek Meerburg de déja vu van het laatste duel tegen Bernardus (8-0, SA) op haar netvlies te hebben en spatte het vertrouwen van de ploeg af.

Warmunda gaf zich uiteraard nog niet gewonnen en schaarde zich met regelmaat, vooral door het spelen van de lange bal, voor het centrale verdedigingsduo Simon Hazenberg en Christiaan Laan. Hoewel dit duo voor zekerheid achterin brengt, zorgde Warmunda even goed voor een aantal gevaarlijke situaties waarbij Meerburg keeper Patrick Bom in actie diende te komen. Meerburg gaf hier in alle rust antwoord op en hoewel Weijers de thuisploeg door een bal op de lat nog alarmeerde, lukte het aanvoerder Richard Versteden voor de rust de 0-2 te scoren.

Na de theepauze leek Breuer zijn ploeg flink wat tips mee te hebben gegeven en pakte Warmunda de wedstrijd op een andere manier op. Toch bleek er geen houden aan het oppermachtige Meerburg een halt toe te roepen. De bezoekers leken vleugels te hebben en spelers vonden elkaar blindelings. Doeve pakte niet lang na rust de bal op ter hoogte van de middenlijn en na een one man show lag de bal achter keeper Van der Zwet (0-3). Zowel deze jonge doelpuntenmaker als routinier Versteden vinden elkaar met regelmaat en zorgen hierdoor voor een plezierig schouwspel.

Arbiter Van den Dop zorgde vanmiddag voor onvervalste Leidse aanwijzingen en leek een enigszins terechte opmerking van Jasper Kortekaas wel erg snel te bestraffen. Kortekaas vroeg, na een aantal mondelinge interventies van de scheidsrechter, of er weer gewoon gevoetbald kon worden. Dit leverde hem een gele kaart voor praten op. Meerburg trainer Huig-Jan Heeringa zorgde, na een overigens keiharde bal op de lat van Doeve, nog voor een gouden wissel tijdens deze wedstrijd. Om de jonge Doeve te sparen, stuurde bij Barry Verboon de wei in. Deze maakte bij zijn eerste balcontact een fenomenale goal (0-4). Warmunda deed haar opperste best om de vervelende nul van het scorebord weg te poetsen. Zowel Brian van Noort, Jasper Kortekaas en Van Riessen kwamen nog dichtbij het scoren van een goal, maar na een mooie actie van Denny Scheurwater waarbij hij de bal afspeelde op Versteden, bepaalde Meerburg de 0-5 eindstand op Sportpark Overbos.

Duuk van der Meer sprak na de wedstrijd lovende woorden uit over zijn team: ,,Warmunda kwam absoluut anders de kleedkamer uit na rust, maar we hebben door voldoende druk te zetten de wedstrijd naar ons toe kunnen trekken.” Trainer Heeringa genoot zichtbaar van zijn ploeg: ,,We hebben een jonge ploeg met potentie waar we hopelijk nog lang van mogen genieten.”

Warmunda trainer Breuer gaf aan het vooral jammer te vinden dat de wedstrijd de eerste helft gelijk op leek te gaan: ,,Door twee goals uit corners komen we toch met 0-2 achter te staan. De tweede helft hebben we teveel risico genomen en daardoor gingen we er met 0-5 af.”

Het Meerburg publiek bestond deze wedstrijd uit onder meer drie ereleden. Hoewel niet iedereen van hen de ploeg wekelijks steunt, deed het hen deugd hun club zo te zien acteren. Het jeugdige elan smaakte goed.

Opstelling Warmunda: Van der Zwet, Komen, Holverda, (Brian) Van Noort, (Menno) Van Noort, Van Bentem, Kortekaas, Zwijnenburg (Van Riessen), Van der Boon (Van Rijn), Harmouch, Mastenmaker (Korenvaer), Holverda.

Opstelling Meerburg: Bom, Hazenberg, Laan, Van de Ven, Abbach (Henssen), Doeven, Van der Meer, Versteden, Van Haaster (Scheurwater), Weijers, Sierat.