donderdag, maart 28, 2024
HomeSJZInterviews SJZWind, waardeloos opvolgen afspraken nekken SJZ tegen FC Boshuizen

Wind, waardeloos opvolgen afspraken nekken SJZ tegen FC Boshuizen

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Peter Wansink, de aanvalsleider van SJZ, was er na de ontluisterende 1-2 nederlaag tegen FC Boshuizen heel erg duidelijk over: ,,Wij kwamen niet in ons spel waar zij goed stonden en de kansen die we kregen in de eerste helft konden we ook niet benutten. De tweede helft liep voor ons, ondanks alle opmerkingen in de rust, voor geen meter. We speelden gewoon slecht waarbij passes over tien meter zomaar bij de verkeerde kleur belandden. Ik kan alleen maar zeggen, volgende wedstrijd uit bij Roodenburg moet het anders en beter dan deze middag.”

Dat SJZ-trainer Arie van Duijn in de rust moest hameren op gemaakte afspraken die niet werden nagekomen binnen de lijnen (1-1 ruststand) kon je niet aan de stand in deze vierde klasse A aflezen. De thuisploeg stond immers vijfde met tien uit vijf waar FC Boshuizen tiende stond met vier uit vier. En waar SJZ vorige week de positieve zevenklapper uit bij Bernardus neerzette, was het Leidse team zelfs van een koude Leidse kermis thuisgekomen met een negatieve zesklapper thuis tegen Warmunda.

Wansink: ,,Maar vanaf het begin kwamen we niet in ons spel. De vrije man wisten we niet te vinden en met een stevige wind mee scoorden zij na balverlies op het middenveld van zeer grote afstand ook nog de 0-1. De kansen die we kregen, konden we ook niet verzilveren. Het maximale resultaat was een bal op de vijandelijke lat. Gelukkig kon Marc Griffioen kort voor rust een vrije trap knap binnenschieten, 1-1.” Van Duijn hamerde in de kleedkamer van de groenwitten op het nakomen van de gemaakte afspraken. Maar had het effect?

De tweede helft liep bij de thuisploeg nu helemaal van geen kant. ,,Met een straffe wind in de rug dachten we nog in het voordeel te zijn. En na de 1-2 was er nog voldoende tijd om de gelijkmaker te maken maar het zat er gewoon niet in vandaag. Het was slordig, er werden onnodige fouten gemaakt waar FC Boshuizen zeker met hun buitenspelers levensgevaarlijk bleef en slim en snel het balletje rond liet gaan”, aldus de realistisch verhalende Wansink.

SJZ bleef zo vijfde met tien uit zes (22-10), terwijl de Leidenaren naar de zevende plek klommen met nu zeven uit vijf (8-15). Komende zaterdag is Roodenburg uit, tiende met zes uit vijf (8-11), de tegenstander en dan moeten de spelers, zeker de ervaren, er alles aan moeten doen om hun trainer Van Duijn blijere uitspraken te horen maken na afloop van de wedstrijd.

SJZ – FC Boshuizen 1-2 (1-1). Bouziane 0-1, 39. Griffioen 1-1, Mpuisa 1-2.

Basisopstelling SJZ: Brinks, Hulsbos, Versteegen, De Goede, Hensing, Grossat, Wansink, Karreman, Griffioen, Rietkerken, Warmenhoven.