dinsdag, april 23, 2024
HomeSJZInterviews SJZZure nederlaag SJZ bij nu koploper Hazerswoudse Boys

Zure nederlaag SJZ bij nu koploper Hazerswoudse Boys

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Bij Hazerswoudse Boys werd de 2-1 zege op SJZ als een zakelijke overwinning gezien. De Zoeterwoudenaren bestempelden de nederlaag als zuur.  ,,Deze wedstrijd verdiende geen verliezer”, sprak trainer Arie van Duijn na afloop.

Beide clubs, die niet eerder in competitieverband elkaars tegenstander waren, schotelden de toeschouwers een aantrekkelijk duel voor, waarin strijd een grote rol speelde. Dat het begrip strijd zo nu en dan te letterlijk werd genomen, zonder overigens over de scheef te gaan, maakte het duel alleen maar des te  boeiender. De laatste linie van SJZ had het vooral knap lastig met de rappe spitsen van de gastheren. Zo snelde Glen Bennis na een kwartier langs Roy Verstegen, maar stuitte vervolgens op SJZ-doelman Glen Van Nierop.

Waren de eerste twintig minuten wat stroperig, waarin de bezoekers vanuit een scrimmage dachten op voorsprong te zijn gekomen (wel of niet de doellijn gepasseerd), daarna kwam de wedstrijd op gang. De beste mogelijkheden waren voor de ploeg van Hazersoudse Boys trainer Wilco Wapenaar. Een snel uitgevoerde counter van de zwartwitten leverde niet het gewenste resultaat op.

Kort daarna was het wel raak. Joris van Zanten schoot een teruggelegde bal van Thijs Van Wetten laag en kiezelhard langs doelman Van Nierop (1-0). De Sint-Jeroens Club Zoeterwoude kreeg op slag van rust nog kansen om de stand gelijk te trekken. Ricardo Rietkerken kwam echter een teenlengte te kort om te scoren en Mitchell Hensing zag zijn schot over de lat scheren. Kort daarop faalde hij alleen voor de vijandelijke doelman. De rust ging dan ook in met een 1-0 tussenstand.

Vlak na de genuttigde thee had Leo De Ruiter de thuisploeg op een wat geruststellender voorsprong moeten schieten. Zijn uithaal trof echter het doel niet. De venijnige uithaal van Guus De Goede had ook zo maar de gelijkmaker kunnen zijn. Het was het sein voor een boeiend gevecht, waarin de groenwitten stukken gevaarlijker waren dan in de eerste 45 minuten. Het resulteerde in de gelijkmaker van Peter Wansink, die het laatste zetje kon geven, nadat doelman Patrick van der Reest een schot van Marc Griffioen niet goed verwerkte (1-1).

Door te vaak de (onnauwkeurige) lange bal te spelen, wat de middenvelders de nodige nekkramp bezorgde, was het enige verwijt wat de met passie spelende ploeg van Van Duijn te verwijten viel. Een goed lopende combinatie van de gasten eindigde op de vuisten van de doelman van de gastheren. De messcherpe counter, waarin de snelheid van de voorwaartsen wederom een grote rol speelde, werd SJZ fataal. De Ruiter haalde de trekker over: 2-1. Het offensief van de Zoeterwoudenaren leverde de nodige hachelijke momenten op voor de Boys, waar de roep om een strafschop luchtig werd weggewuifd door de arbiter.

De 4-4 van vorige week tegen LSVV deed trainer Van Duijn meer pijn dan de nederlaag tegen de mannen uit Hazerswoude. ,,We hebben het beste voetbal op de mat gelegd. Een gelijkspel had de verhouding beter weergegeven. Het ontbrak vandaag bij ons aan wat geluk. Het gaat met stapjes voor- en achteruit. Het gaat op mijn manier lukken. Een plaats bij de eerste vijf is haalbaar.”

Doelpuntenmaker Wansink: ,,Jammer de we verloren hebben. Na rust werd er door ons beter gevoetbald, maar we hebben te weinig via het middenveld gevoetbald. Ik voel me wel prettiger op het middenveld. De spitspositie waarin ik nu speel is uit nood geboren. Nood breekt echter wetten. Dat we beter kunnen lijkt me duidelijk, hoewel deze nederlaag niet nodig was.”

Hazerswoudse Boys-SJZ 2-1 (1-0). Van Zanten 1-0, Wansink 1-1, De Ruiter 2-1.

Basisopstelling SJZ:  Van Nierop, Versteegen, De Goede, Warmenhoven, Hensing, Rietkerken, Grossat, Wansink, Karreman, Griffioen, Van der Poel.