Vierde klasse B (zaterdag)- Zwammerdam heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan door thuis van directe concurrent Woerden te winnen. Door deze overwinning staan de groenhemden stevig(er) op plek twee in de ranglijst. Eindstand 3-1.

Binnen twee minuten was het al raak. Door een snelle tegenaanval van ‘Damme’ kwam Jordi de Groot vrij. De spits aarzelde niet en schoot zijn ploeg op voorsprong 1-0. ,,Het was eigenlijk best een aparte wedstrijd, we kwamen heel snel op voorsprong en hadden eigenlijk in twintig minuten al op 3-0 kunnen staan, aldus doelman Kaj van den Heuvel.

Een kwartier na de openingstreffer was het wel weer raak. Wederom uit een flitsende aanval over de flank werd Reijer Peters gevonden door Mitchell Bons. Ook Peters had het vizier op scherp staan en schoot de thuisploeg naar 2-0. Kort daarna werd er een rode kaart uitgedeeld aan een Woerden speler. Van den Heuvel hierover: ,,De rode kaart kwam voor ons eigenlijk op het goede moment. Wij zaten er goed in en de man-meer-situatie had ons nog meer vertrouwen moeten geven om verder uit te lopen zou je zeggen. Of het echt rood was durf ik niet te zeggen. De VAR had de arbitrage op dat moment goed kunnen gebruiken denk ik.” Tien minuten voor het einde van de eerste helft schoot de opponent met wat geluk toch raak en gingen beide teams met een 2-1 stand rusten.

Na de rode kaart gingen de bezoekers nog meer achteruitlopen en kwam de ploeg van trainer Jack Harmsen in een tweestrijd terecht. Men wilde graag naar voren, maar met de wedstrijd tegen VEP in het achterhoofd durfde de gastheren niet met volle overtuiging de aanval op te zoeken. De goalie verteld door: ,,Tegen VEP kwamen we in een soortgelijke situatie terecht, maar kregen we in de slotfase de gelijkmaker tegen. Je zag nu dat we graag wilden, maar er niet vol voor gingen. Hierdoor werd het eigenlijk een saaie wedstrijd in de tweede helft.”

Zoals gezegd had Zwammerdam voornamelijk het balbezit en was de tegenstander druk bezig met het dichtlopen van de ruimtes en het praten met de leidsman. Het resultaat daarvan was dat de bezoekers het veld afgingen met negen veldspelers en zes gele kaarten. Zes minuten voor het einde schoot Koen Woudenberg de wedstrijd op slot, 3-1.

Van den Heuvel tot slot: ,,Woerden wist in de tweede helft niets te creëren en wij speelden misschien wel te voorzichtig. Dus konden we helaas niet het publiek vermaken in de tweede helft. Zonder echt gevaarlijk te worden waren wij wel heer en meester na rust. Door deze overwinning kunnen we de winterstop in gaan als nummer twee van de ranglijst. Bij verlies had je zomaar vijfde kunnen staan, dus we kunnen stellen dat we goede zaken hebben gedaan.”

Zwammerdam – Woerden 3-1 (2-1). 2. De Groot 1-0, 18. Peters 2-0, 35. 2-1, 84. Woudenberg 3-1.  Scheidsrechter: Van Oorschot.

Basisopstelling Zwammerdam: Van den Heuvel, De Bruin, Van Asselt, Van Dorp, Peters, L. Kremer, Bons, De Groot, Woudenberg, Van den Berg, A. Kremer.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters

Beluister hier nog een podcast met de trainer van Zwammerdam, met dank aan de collega’s van Studio Alphen.