Vierde klasse B (zaterdag)- Zwammerdam is er niet in geslaagd om het seizoen te openen met een driepunter. Op eigen veld kwam het niet voorbij aan Siveo’60, dat duidelijk voor een punt op visite kwam.

De thuisploeg speelde veelal in een te laag tempo en veel passes kwamen niet aan. Vaak zat de vaart niet in de bal en zo konden de Zegvelders zich eenvoudig staande houden en zich keer op keer groeperen. Zwammerdam kreeg wel wat mogelijkheden, maar het hield niet bepaald over. Een schot van Justin Bons werd gekeerd door de doelman van Siveo’60, maar veel dichterbij kwam de ploeg van Jack Harmsen niet. Uiteindelijk scoorden de geelblauwen uit een van de schaarse uitbraken. Martijn Verlaan mocht zich laten feliciteren.

Na de pauze speelde ‘Damme’ wat energieker en kwamen er ook wel kansen en mogelijkheden. De 0-2 had echter ook zomaar kunnen vallen, maar die domper bleef gelukkig uit voor groen en wit. De gelijkmaker kwam er uiteindelijk wel en dat was verdiend te noemen. Mitchell Bons kreeg de treffer op zijn naam.

Al met al een niet al te overtuigende openingswedstrijd voor de vorige seizoenen nog derdeklasser, maar in elk geval werd er niet verloren en een nederlaag zou ook geen recht hebben gedaan aan de krachtsverhoudingen op het veld.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters