HomeZaterdagVierde klasseZwammerdam is bij Sportief nu wel bij de les

Zwammerdam is bij Sportief nu wel bij de les

-

Vierde klasse B (zaterdag)- Zwammerdam behaalde zaterdag in Noorden een ruime overwinning bij Sportief. Nadat de groenhemden in eerdere confrontaties dit seizoen met laaggeplaatste ploegen nog punten morsten, liet de ploeg van Jack Harmsen zich ditmaal niet verrassen. ‘Damme’ kwam nauwelijks in problemen en behaalde een ruime overwinning (0-4).

Zwammerdam kwam via een goal van Reijer Peters (foto hierboven) al vroeg op voorsprong en verzuimde om al voor rust te score verder te laten oplopen. Na de rust drukten de bezoekers hun overmacht wel uit in harde cijfers en via goals van Lars Kremer (2x) en Mitchell Bons werd de 0-4 eindstand bereikt.

Zwammerdam-speler Nick van den Berg over de eenvoudige overwinning van zijn ploeg: ,, We hebben tegen teams als Siveo ’60 en VEP eerder dit seizoen onnodig punten laten liggen en dat wilden we vandaag beslist voorkomen. Het was overigens een vrij slechte wedstrijd, maar we hebben in ieder geval gedaan wat we moesten doen. Na de 0-2 was de wedstrijd wel beslist en hebben we de wedstrijd goed uitgespeeld. Jammer dat we al wat punten hebben laten liggen, maar ik vind nog steeds dat we in ieder geval vol voor de tweede plaats moeten gaan. Ik denk dat SCH ’44 de sterkte ploeg in deze klasse heeft (de ploeg uit Harmelen kwam over van de tweede klasse zondag en speelde vorig seizoen nog om een promotieplek in de eerste klasse). De Harmelaars leden nog geen puntenverlies (en zijn de soevereine lijstaanvoerder in deze klasse, SN), maar daarachter ligt het dicht bij elkaar’’, besluit de middenvelder.

Komend weekend komt Zwammerdam niet in actie, over twee weken staat de derby tegen vice-koploper Alphense Boys op het programma.

Sportief  –  Zwammerdam 0-4 (0-1) 6. Peters 0-1, 62 L. Kremer 0-2, 71. M. Bons 0-3, 89. L. Kremer 0-4.

Basisopstelling Zwammerdam: Van den Heuvel, De Bruin, Peters,Van den Berg, Van Dorp. Jansze, L. Kremer,  M. Bons,  A.Kremer, Woudenberg, Van Vliet.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters