Derde klasse A

BSC ‘68 – Sporting Leiden

Sporting Leiden blijft het goed doen. Na de uitzege van vorige week bij Lugdunum (2-3), werd afgelopen zaterdag koploper Van Nispen van scoren afgehouden(0-0). De formatie van Cees van Tongeren draait een prima seizoen, de vijfde plaats op de ranglijst mag gerust verdienstelijk genoemd worden. Komend weekend gaan de Leidenaren op bezoek bij BSC’68. De Benthuizenaren zijn bepaald in minder goede doen. De laatste vier wedstrijden werden verloren en ook de positie op de ranglijst is niet erg florissant. BSC ’68 staat op de dertiende plaats en houdt alleen hekkensluiter NSV ’46 nog onder zich. Daarnaast kan moeilijk worden gesteld dat de gastheer van Sporting eenvoudig het net vindt. Er werd pas zeven keer gescoord in dertien wedstrijden. De Leidse ploeg zou dus andermaal prima zaken kunnen doen.

CVC Reeuwijk -Lugdunum

Lugdunum hield zaterdag de punten in de Kikkerpolder, BSC ’68 werd met 2-1 (doelpunten Cem Isitir en Ozan Demirbas) verslagen. Lugdunum staat door dit resultaat op een derde plaats. Zaterdag gaan de Leidenaren op bezoek bij CVC Reeuwijk, dat een wat teleurstellend seizoen door maakt. De Reeuwijkers waren vorig seizoen nog tweedeklasser, net als Lugunum overigens, maar kunnen in tegenstelling tot Lugdunum ook in de derde klasse geen potten breken. De Reeuwijkers wisten de laatste acht wedstrijden niet te winnen en staan op de 10e plaats. In het heenduel ging de winst naar de formatie van Roberto Escudero (2-0).

Zwammerdam- DSVP

Zwammerdam beleefde zaterdag  in Wassenaar een bliksemstart. Rogillio Swaalep zette de groenhemden al na twintig seconden op een 0-1  voorsprong en toen Jeroen van Dorp ook de 0-2 op het scorebord zette, leek het ‘kat in het bakkie’ voor Zwammerdam. Blauw Zwart herpakte zich in echter knap in de 2e helft en trok de wedstrijd met een 5-2 eindscore naar zich toe. Uiteindelijk dus een teleurstellend resultaat voor Damme, dat de punten goed kan gebruiken. De huidige 11e plaats zou net voldoende zijn om p/d-wedstrijden te voorkomen, maar de achtervolgers staan op korte afstand. Komende zaterdag komt middenmotor DSVP op bezoek. Zwammerdam wist dit seizoen pas twee wedstrijden te winnen. De laatste overwinning dateert alweer van 17 november 2018, een nieuwe driepunter zou voor de thuisploeg dus zeer welkom zijn. In Pijnacker werd eerder met 3-1 verloren.

Derde klasse B (west I): Kagia wordt later in de week separaat behandeld via de Krakerrr van de Week.