Derde klasse A

Sporting Leiden – CVC Reeuwijk

Sporting Leiden zet zijn opmars gestaag voort. Na de 0-2 zege bij hekkensluiter BSC ’68 (doelpunten Zakaria Bardaa), staan de Morsbewoners inmiddels op de 3e plaats. Koploper Van Nispen heeft een voorsprong van 12 punten op de Leidenaren en lijkt op het kampioenschap af te stevenen, maar vice-koploper Be Fair voelt de hete adem van de Van Tongeren-brigade inmiddels flink in de nek. Het gaatje tussen Be Fair en Sporting Leiden is nog maar drie punten en als de fusieclub de huidige vorm vasthoudt, dan is een 2e plaats in de eindklassering beslist een reëele mogelijkheid. Zaterdag ontvangt Sporting Leiden de Christelijke Voetbal Club uit Reeuwijk. De degradant uit de tweede klasse staat in de middenmoot en maakt een wat wisselvallig seizoen door. De heenwedstrijd eerder dit seizoen tussen beide clubs, eindigde in een 2-1 zege voor de Reeuwijkers. Bij winst op CVC Reeuwijk maakt Sporting Leiden een reële kans om de 2e periodetitel over te nemen van Van Nispen. Van Nispen won zowel de 1e als de 2e periodetitel en dat betekent dat de nr. 2 van de 2e periode zich plaatst voor de p/d-wedstrijden (voor een plekje in de tweede klasse). Sporting Leiden staat met 8-15 (doelsaldo +6) op de 3e plaats in de 2e periode en heeft evenveel punten als nr. 2 VVSB,  dat echter een doelsaldo van +8 heeft. VVSB lijkt vooraf dus de betere papieren te hebben, maar zij ontvangen zaterdag……….koploper en buurman Van Nispen. Kortom, het kan zaterdagmiddag spannend worden aan de Leidse Smaragdlaan en in het Noordwijkerhoutse..

DWO – Lugdunum

Lugdunum verloor zaterdag met ruime cijfers bij CVC Reeuwijk (4-0) en zakte naar de 5e plaats op de ranglijst. Kansloos zou je zeggen als de uitslag bekend wordt, maar trainer Roberto Escudero dacht daar na afloop anders over. ,,Wanneer je zelf de kansen laat liggen, kom je simpelweg in de problemen.” De kikkers zijn wat wisselvallig uit de winterstop gekomen en zullen de komende wedstrijden moeten winnen om niet uit de (sub)top weg te glijden. De Leidenaren gaan komend weekend op bezoek bij DWO. De Zoetermeerders verloren zaterdag verrassend met 3-0 van NSV ’46. Een week ervoor verraste de ploeg echter nog Alphia. DWO staat met 9 punten op een 12e plaats en heeft de punten in de strijd tegen degradatie dus ook hard nodig. De eerdere wedstrijd in Leiden tussen beide clubs, eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Be Fair – Zwammerdam

Voor Zwammerdam is het dit seizoen een kwestie van puntjes bij elkaar sprokkelen. Na afloop van de wedstrijd tegen DSVP kon er weer een punt aan het puntentotaal worden toegevoegd (0-0). Damme staat op de (nog net) veilige 11e plaats en zal vast voor deze positie als eindklassering tekenen. Zwammerdam staat zaterdag een pittige klus te wachten,  de groenhemden gaan dan op bezoek bij runner–up Be Fair. Zwammerdam zal moed putten uit het resultaat van de eerdere wedstrijd dit seizoen, de Waddinxveners werden toen van de winst afgehouden (2-2). De tweede en vooralsnog laatste zege werd medio november geboekt. Dus we mogen stellen dat groen en wit hunkert naar een volgende zege.

Derde klasse B (West 1)

Kagia – Kon. HFC

Wordt Kagia dit seizoen de eerste club uit de regio die de kampioensvlag mag hijsen? Na de overwinning bij Pancratius (3-5),  is het niet meer de vraag óf maar wánneer het feest in Lisserbroek gaat losbarsten. Liefst 12 punten staan de mannen van René Ras nu voor op de nummer 2 (Pancratius). Met nog 10 wedstrijden te spelen,  kan het aftellen beginnen aan de Kikkerbeetstraat. Zaterdag ontvangt Kagia de Koninklijke HFC, dat na een goede compeititiestart is weggezakt naar de middenmoot. De heenwedstrijd in Haarlem won Kagia met 0-1, een overwinning die voor de oranjehemden voldoende was om de eerste periode in de wacht te slepen.