donderdag, april 25, 2024
HomeBekerDistrictsbeker: sterk Warmunda zet Nieuwkoop te kijk: 5-1

Districtsbeker: sterk Warmunda zet Nieuwkoop te kijk: 5-1

-

Districtsbeker- Met het schaamrood reisde Nieuwkoop terug. De derdeklasser, voor menigeen een kandidaat voor een hoge klassering in competitieverband, werd op alle facetten volledig afgetroefd. Voetbaltechnisch, tactisch, conditioneel en duelkracht, in alles waren de bezoekers de mindere. Geen wonder dat intense tevredenheid troef was bij de meesten die Warmunda een warm hart toedragen.

Een van de uitblinkers bij de thuisploeg was zonder twijfel Kevin van Bentem. Hoewel klein van stuk wint hij bijna alle kopduels door zijn timing en sprongkracht. Zijn twee doelpunten brachten Nieuwkoop de eerste klappen toe: ,,Twee keer een heerlijke voorzet van Sepehr (safi, red.) waar ik mijn hoofd tegen kon zetten. Het was een onderdeel van een sterke wedstrijd met veel wilskracht van echt het hele team.”

De rechterspits draaide met zijn snelle rushes zijn directe tegenstander helemaal dol, die zo een zeer zware avond had. Van Bentem: ,,Je zag dat we het conditioneel tot het einde vol hielden. Daar trainen we dan ook hard op. Wij vormen samen met onze trainers Barry van Rijn en Remco Breuer een hecht geheel en zijn wat dat betreft zelfs nog steeds groeiende. Ik ben ervan overtuigd dat we hoog gaan eindigen dit jaar.”

Er is zeker reden voor optimisme: Warmunda oogt als een compact, uitgebalanceerd team met de nodige individuele kwaliteiten. Die waren terug te zien in de doelpunten van Sepehr Safi die zich twee keer prachtig vrij kapte en loepzuiver inschoot. Het doelpunt van Rick van der Boon was weer een voorbeeld van een andere eigenschap van de ploeg uit Warmond: doorzettingsvermogen.

Beide trainers trappen duidelijk op de rem bij alle loftuitingen en waken voor teveel euforie. Van Rijn: ,,Ik vond ons helemaal niet zo goed. Ja, we waren heel efficiënt, maar we hadden eerst moeite met hun twee spitsen en hun lopende mensen op het middenveld. Dat werd allengs beter. We schuwen de duels niet en daardoor lopen we tegen kaarten op. Dat is ook voor verbetering vatbaar.”

Breuer gaat in op het tactische aspect: ,,Wij hielden het centrum dicht en zochten veelal de zijkanten om Nieuwkoop aan te pakken. Onze tegenstander deed dat wat minder. Een compliment natuurlijk ook voor het bravoure waarmee we speelden; of zij nou een klasse hoger spelen maakt ons niet uit.”

Van Rijn over het komende seizoen: ,,We gaan de top vier aanvallen. De  vierde klasse kent een aantal clubs die heel serieus bezig zijn en dat maakt het een interessante afdeling waarin wij ook een rol denken te gaan spelen.” Ook collega Breuer is voorzichtig optimistisch: ,,Na de winterstop maakten we duidelijk de eerste stappen en op die weg gaan we verder. We spelen in de voorbereiding goed, maar er is nog genoeg ruimte voor verbetering.”

De staf blijft met beide benen op de grond, ook na een meer dan uitstekende wedstrijd als tegen Nieuwkoop. Die ploeg was weliswaar niet op oorlogssterkte, maar dat is een keuze. Warmunda lijkt, afgaande op het  spelerspotentieel en het spel tot nu toe, een rol van betekenis te gaan spelen in de vierde klasse A.

Warmunda-Nieuwkoop 5-1 (2-1). 3. Van Bentem 1-0, 30. Van Bentem 2-0, 36. Hoogendoorn 2-1, 60. Van der Boon 3-1, 71. Sepehr Safi 4-1, 89. Sepehr Safi 5-1.

Basiopstelling Warmunda: Van der Zwet, Komen, Sohrab Safi, Van Bentem, Kortekaas, Sepehr Safi, Vis, Winkeman, Van der Boon, Witkamp.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read