HomeBekerOverzicht districtsbeker, groep 2: Roodenburg valt op, LSVV'70 voortvarend van start

Overzicht districtsbeker, groep 2: Roodenburg valt op, LSVV’70 voortvarend van start

-

Gisteravond plaatste onze redactie het uitslagenbord van groep 1 en 2 in de districtsbeker. Ook de doelpuntenmakers en standen kwamen daarin voorbij. Nu nog aandacht in beknopte verslagen van de bij LAV aangesloten clubs. Daarbij vermeld dat dit keer FC Oegstgeest-SJZ en Lugdunum-Football Factory elders op de website ruimer worden belicht.

Poule 2

Koudekerk-Moerkapelle 2-0

Na het gelijke spel in en tegen Aarlanderveen heeft Koudekerk de eerste zege in de poule binnen. Op eigen veld werd Moerkapelle met 2-0 teruggewezen. Door dit resultaat behield de formatie van Jarno Verweij en Gert Labots de kans om door te bekeren. Voor de pauze was de gastheer al beter, maar dit leverde niet al teveel doelrijpe kansen op. Na de onderbreking kon het verschil wel worden gemaakt. De sterk ingevallen Dylan de Wit zette zijn ploeg op voorsprong en die werd verdubbeld door Jay Langejans. Verweij: ,,Een verdiende overwinning, hoewel we na de terechte 1-0 ook weer slordig werden. Dat zien we nog teveel. Wel zien we als staf dat het de goede kant op gaat en dus gaan we proberen de volgende ronde te halen. Vervolgens moeten we klaar zijn voor de competitie. We zijn verder blij met de teruggekeerde Roy Dorrepaal onder de lat.”

KMD-Aarlanderveen 4-1

,,Terecht verloren van een goeie ploeg”, aldus Gerald van der Klok. De trainer van Aarlanderveen had het geluk echter ook niet aan zijn zijde. ,,Na vijftien minuten raakte Jorn Poelwijk geblesseerd. Zijn vervanger, Steven van der Pijl, kon ik voor de pauze ook nog wisselen vanwege een blessure. Daardoor leverden we voorin veel stootkracht in. De credits  moeten echter uit gaan naar de tegenstander. Een goede en volwassen ploeg met veel lopende mensen op het middenveld. Daar hadden wij het zichtbaar moeilijk mee. Helaas heb ik moeten constateren dat we niet scherp genoeg dekten en daar kwamen drie goals uit voort.” Voor de derdeklasser scoorde Davey Grimmelius.

Poule 7

FC Boshuizen (za)-VVSB (za) 2-5

In het openingsduel kreeg de Leidse ploeg billenkoek van SC Monster. De dubbele cijfers werden net niet aangetikt. Nu kwam de ploeg van Romano Seedorf beter voor de dag, maar de winst ging wel mee naar Noordwijkerhout. De derdeklasser won met 2-5 door treffers van Mats Warmerdam (2), Berhang Sartib (2) en Koen Damen. Seedorf zag Gellano Fortes scoren na een kwartier en Rahim Abdul zorgde ruim tien minuten voor de pauze voor blije Leidse gezichten. De trainer van de Boshuizerkade-formatie. ,,Een prima eerste helft van onze kant, maar door persoonlijke fouten maakten we het onszelf moeilijk. We zijn verdedigend nog te kwetsbaar en dat moet dus verbeteren. We zijn helaas nog steeds niet compleet, maar dat gaat goed komen. Ook zijn we verheugd dat we Rahim Abdul erbij hebben inmiddels. Straks staan we er als de competitie begint.”

Poule 8

DWO-Meerburg 6-1

In Zoetermeer bestond er geen twijfel over welke ploeg de betere was. DWO was oppermachtig en liep uit naar een fikse score. Door dit resultaat zijn de Rijndijkers al kansloos om de volgende ronde te bereiken. Richard Versteden redde de eer via een benutte strafschop. Trainer Huig jan Heeringa: ,,DWO was niet 1 klasse beter, maar drie. We hadden niets in te brengen. Dit is een sterke tegenstander met veel fysiek, snelheid en individuele kwaliteiten. Dat niveau hebben wij simpelweg niet, maar dit soort tegenstanders treffen we niet in de competitie.”

Poule 9

Duindorp-LSVV’70 1-2

Na de zege op Gouderak van een week terug-dat was tevens pas het eerste duel  in de voorbereiding van de formatie van Jan Nonkes en Freek Jansen- volgde er een tweede driepunter voor LSVV’70. Het duel, al op vrijdagavond gespeeld, leverde halverwege een voorsprong op voor de thuisploeg. Via Jos van Beuningen en Jurgen Bouwman werd de schade echter na de hervatting gerepareerd. Jansen was euforisch na afloop: ,,De beste pot in jaren en uiteindelijk een dikverdiende zege. Na Gouderak en FC Oegstgeest- dat laatste duel in het kader van de Sportiff Company LAV Cup- was dit de derde opsteker. We hebben er zin in, zoveel mag duidelijk zijn.”

Gouderak-Sporting Leiden 0-2

De fusieclub behield de kans om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Na het duel in evenwicht met Duindorp volgde nu een overwinning op het niet grootse Gouderak. Wanneer de ploeg van Francis Janse LSVV’70 de baas is volgende week wordt dit bekertoernooi verlengd. De bezoekers kenden een hoopvolle start. Ronald Mink vond Soufiane Boukhidous al na acht minuten voor de openingstreffer. De trainer: ,,Dat was prettig, maar voor het overige was het niet al te best. Pas laat in de wedstrijd konden we een beslissing forceren, maar dat was nadat we al de nodige kansen om zeep hadden geholpen. Nu wacht ons nog een leuke finale tegen een andere Leidse club.” Het tweede doelpunt viel zo’n drie minuten voor tijd. Weer Boukhidous profiteerde van defensief geklungel bij Gouderak.

Poule 10

TAVV-Roodenburg 1-1

De derdeklasser wist niet te winnen van de vierdeklasser. Roodenburg verloor eerder van Quick Boys 2 (1-5), terwijl de Ter Aarders nog niet in actie kwamen. Dennis Tijssen over de wedstrijd van zijn nieuwe ploeg: ,,Een rommelige wedstrijd van onze kant waarbij de uitvoering het eerste uur onvoldoende was. Met name aan de bal hanteerden we een te laag tempo en ik zag ook te weinig positiewisselingen waardoor we niet konden verrassen. In het laatste halve uur werd het wel beter en kwamen we makkelijker in hun zestienmetergebied. De gelijkmaker was een logisch gevolg. Eerder hebben we tegen Altior en Quick Boys 2 (oefenduels) al het nodige getoond, maar je ziet in zo’n voorbereidingsperiode dat niet elke wedstrijd lekker loopt. We moeten dus verbeteren, maar ik heb al lang gezien dat deze groep veel potentie heeft.” Collega Wim Filippo was in zijn nopjes: ,,We hebben een zeer verdienstelijke wedstrijd gespeeld. Roodenburg kreeg ook de nodige kansen en een winstpartij is mogelijk geweest. Al met al ben ik echter zeer tevreden, hoewel ik baal van twee opgelopen blessures. Ik had wel wat gele kaarten daarvoor willen zien.” De Leidse vierdeklasser opende de score via een fraaie vrije trap van Mohammed Matoug. Negen minuten voor tijd zorgde nieuweling Robin van Koert voor evenwicht. Quick Boys won met grote cijfers van Moordrecht en heeft de beste papieren om als enige door te bekeren.

Poule 12

Stolwijk-Warmunda 2-0

De prima voorbereidingscampagne kreeg een minder vervolg in Stolwijk voor Warmunda. Volgens Barry van Rijn kreeg zijn ploeg genoeg kansen in de eerste helft, maar de scherpte ontbrak. Net na rust scoorde de thuisploeg voor de tweede keer en die klap kwam blauw en wit niet meer te boven. Warmunda had veelal wel balbezit, maar dit keer bleef het rendement achter voor de ambitieuze vierdeklasser.

Poule 14

Cabauw-MMO 2-2

In een gelijkopgaande wedstrijd viel de score ook evenwichtig uit. Na twintig minuten keek MMO tegen een achterstand aan, maar tien minuten later bracht Dirk Zwaan zijn ploeg op gelijke hoogte. Kort na de pauze nam de ploeg van John van Berkel zelfs een voorsprong. Mike de Wit, normaliter spelend in MMO 4 (!), was de gevierde man. Een kwartier voor tijd trok de thuisploeg de stand weer in balans. Een duel met veel kansen, maar zonder winnaar. De brigade uit Hoogmade verloor eerder van MVV’27 en kan zich al volledig gaan richten op de competitie die voor Met Moeite Opgericht zal starten in de sleutelstad tegen FC Boshuizen.