Districtsbeker, groep I, poule 16- ROAC was al bijna aangekomen in de haven en plaatsing voor de tweede ronde leek een feit. Toch kon DONK in de slotminuut nog op gelijke hoogte komen en daardoor heeft de formatie van Gidon Reinders Folmer nog een goed resultaat nodig in het slotduel tegen Deltasport uit om door te mogen bekeren.

Met een lekker najaarszonnetje erbij werd het een interessant duel op Hertogspark. De eerste-en tweedeklasser waren aan elkaar gewaagd en de 1-1 score was over het algemeen wel te billijken.

Bij ROAC waren veel dezelfde gezichten waarneembaar in de basiself. Ricardo Bakker kon vorig seizoen niet op de meeste speelminuten rekenen, maar zat nu wel bij de eerste elf spelers en beviel prima. In de spits stond Loek van der Star gepositioneerd en Yoek Bentvelzen nam daardoor plaats op de bank. De spits scoorde vorige week nog tweemaal tegen Van Nispen, een duel dat eenvoudig met 1-4 werd gewonnen. Voor het overige ontbrak Mitchel Boere (Kevin de Jong eveneens, maar zijn rentree zal niet dit jaar meer plaatsvinden), maar was het vooral een vertrouwd beeld bij paars en wit. De nieuwe trainer wil dit seizoen de accenten wat verleggen en ROAC moet daarbij ook meer gaan denken aan eigen initiatief en kracht. Met vijf man achterop is het de bedoeling dat de backs gedoseerd opkomen over de vleugels. Die aanpassing vergt wat tijd, maar de ploeg uit Oud-Ade/Rijpwetering moet daar toe in staat zijn.

Grote kansen bleven aanvankelijk uit. Wel kwam Bakker ogenschijnlijk een keer goed weg met een overtreding op Bas Houdijk binnen de beruchte lijnen. De scheidsrechter meende dat de bal werd gespeeld en zo kon het spel verder. Gaandeweg deelden de ploegen meer plaagstootjes uit. Van der Star had een ferme kopbal in huis op aangeven van Jacco den Hollander. Bas van der Eem moest zich volledig strekken om de inzet over de lat te tillen.

Aan de andere kant lukte Roy van de Graaf het net niet de 0-1 op het scorebord te krijgen, maar de grootste kans kreeg Zakaria Mellah in de schoot geworden. De aanvaller ging echter roekeloos om met de megakans. Voor het overige hielden de ploegen voetballende intenties, maar was er nog geen sprake van overwicht voor een van de brigades.

Kort na de pauze kreeg DONK twee nieuwe kansen om de score te openen. Doelman Dammes van der Poel moest tweemaal handelend optreden op inzetten van Abdelhak Kaissey en Nicky Willemse, maar dat kan doorgaans worden overgelaten aan de betrouwbare sluitpost. Zo ook nu.

In het vervolg van de tweede rondgang werd ROAC sterker en kwam het er vaker en sneller uit. Het leidde tot mogelijkheden om de ban te breken. Sam van der Geest had een schot in huis die kon worden geplukt door de doelman van de ploeg uit Gouda. Daarna claimde de ingevallen Bentvelzen een doelpunt, maar de scheidsrechter van dienst meende een overtreding te hebben gezien. Weer even later zette Van der Geest Bentvelzen keurig aan het werk, maar de spits stuitte weer op de goalie. Ook Loek van As liet zich gelden in aanvallend opzicht, maar het eerste doelpunt viel pas zestien minuten voor tijd. Bakker zette goed door op rechts en behield het overzicht. Bentvelzen zette zichzelf met een slimme lichaamsbeweging vrij en rondde koeltjes af. Vlak voor de rust had de trainer de aanvaller aan gegeven dat hij mocht invallen en dat hij zijn sjagrijn moest verdringen. Spelers willen nu eenmaal spelen en dan is een plek op de bank vaak zuur. In elk geval liet Bentvelzen zien weer van waarde te zijn voor zijn ploeg.

In het laatste deel van de pot leken de krachten bij de ploeg uit 2D weg te vloeien en leek ROAC op zoek naar de 2-0. Die kwam er niet, ook al omdat een zuivere handsbal over het hoofd werd gezien. Een strafschop had de beslissing kunnen brengen, maar nu rolde het kwartje in de slotminuut alsnog de andere kant op. De omhaal van verdediger Marvin Vat mocht er wel zijn en verdiende applaus: 1-1.

Zo kwam er dus geen winnaar in dit duel en zijn er nog drie van de vier ploegen in deze poule in de race voor de eerste twee plaatsen die recht geven op de volgende bekerronde. Zoals gezegd reist ROAC af naar Vlaardingen, terwijl Van Nispen gastheer is van DONK. Uitschakeling zou geen ramp zijn, maar de eersteklasser moet in staat worden geacht de klus alsnog te klaren.

Stand poule: 1 ROAC 2-4, 2 DONK 2-4, 3 Van Nispen 2-3, 4 Deltasport 2-0.

Opstelling ROAC: Van der Poel, Den Hollander, Bakker, Heemskerk (46. Koek), Hupkes, De Haas, Van der Geest, Van As, Van Seggelen (87. Den Dekker), Wagter, Van der Star (46. Bentvelzen).