HomeBekerSporting Leiden (za) komt knap terug

Sporting Leiden (za) komt knap terug

-

Districtsbeker- Als de tweede helft leidend is voor het hele seizoen dan valt er een hoop te genieten op Sportcomplex Mors II. Mochten er toeschouwers van de thuisclub zijn die in de rust naar huis zijn gegaan om de start van de Tour de France te volgen dan zullen die aangenaam verrast zijn met het eindresultaat (3-3) tegen Duindorp.

De strijd tussen de twee derdeklassers was in de eerste helft eenzijdig en de Leidse fusieclub had in de beginfase weinig in te brengen tegen het makkelijk combinerende Duindorp, waar het vaak via de rechterkant gevaarlijk werd. Dat het oude vissersdorp vorig jaar vooral in het nieuws kwam door rellen en brandstichting, omdat er een verbod kwam op de vermaarde vreugdevuren, lieten zij tevens zien dat ze goed kunnen voetballen. Het was dan ook niet geflatteerd dat er na ruim een half uur voetballen een 0-2 score op het bord stond, na twee fraai uitgespeelde doelpunten die door de aanvoerder van de bezoekers beide keren met een kopbal werd afgerond.

Vlak voor rust kwam er een opleving van Sporting Leiden. Eerst miste Soufiane Boukhidous nog een niet te missen kans na fraai voorbereidend werk van Sipan Khalid. Zestig seconden later kwam de aansluitingstreffer toen Boukhidous een fout in de verdediging koel afmaakte (1-2). De ploeg van de nieuwe trainer Francis Janse, vooral werkzaam geweest in het Rijnmond gebied, kreeg vlak voor rust nog een domper te verwerken, nadat Pieter Taal de bal uit een vrij trap rechtstreeks in de bovenhoek schoot: 1-3.

De van Lugdunum overgekomen Boukhidous liet zien dat hij niet alleen kan afronden, maar door zijn assist kon Peter Harmelink er weer een echte wedstrijd van maken (2-3). Sporting Leiden kwam nog een keer goed weg toen de bezoekers de lat raakte nadat de zeer nadrukkelijk aanwezige leidsman een vrij trap had toegekend. Het was belangrijk dat de ingevallen keeper Andy van der Meulen nog een voet tegen de bal kreeg.

Daarna was het de sluitpost van Duindorp die verschillende malen redding bracht toen Khalid en Boukhidous alleen voor hem opdoken. Vijf minuten voor tijd bracht de goed ingevallen Imrane Taib nieuwe impulsen en nadat Khalid in de negentigste minuut nog de lat had geraakt was het op de daaropvolgende aanval Boukhidous die met een fraaie kopbal de gelijkmaker scoorde.

De fysiek sterke Boukhidous: ,,Ik ben natuurlijk blij met mijn twee doelpunten en ook nog een assist, maar ik had zeker de kansen op meer treffers. De voorbereiding is goed verlopen en het scheelt dat ik hier al in de jeugd heb gespeeld en zodoende kon ik mij makkelijk aanpassen. Het feit dat we sterk terugkwamen bewijst dat het met de teamspirit goed zit en als we over een tijdje compleet zijn verwacht ik er veel van. Het had helemaal ideaal geweest als ik ver in blessuretijd ook nog de winnende had gemaakt. Ik schoot tegen de keeper op en de afvallende bal schoot Taib tegen mij aan.”

De gelijkmaker zorgde er wel voor dat de Morsbewoners in een poule met LSVV’70 en Gouderak mee blijven doen al zal er wel gewonnen moeten worden aangezien alleen de poulewinnaar door gaat in groep 2 van de districtsbeker.

In Duindorp zal na de gelijkmaker het vreugdevuur op zijn vroegst over een paar maanden worden aangestoken.

Sporting Leiden-Duindorp SV 3-3 (1-3). 10. Van Roon 0-1, 34. Van Roon 0-2, 39. Boukhidous 1-2, 45. Taal 1-3, 57. Hamelink 2-3, 90. Boukhidous 3-3. Scheidsrechter: Van den Dop.

Sporting Leiden: Oudenaarden (45. Van der Meulen), Hamelink (85. Taib), Khalid, Devilee (85. Boot), Boukhidous, Mink, Bardaa, Kchka (75. Sap), Gras, Heemskerk.