Districtsbeker, groep 1, poule 1- Valken’68 heeft de laatste bekerwedstrijd in deze poule winnend afgesloten. Op eigen terrein werd RCL met minimaal verschil verslagen. Marc Langeveld vond als enige, en op fraaie wijze, het net. Door dit resultaat kan Valken’68 nog door bekeren, maar is het nog wel in afwachting van de afloop van de wedstrijd tussen FC Boshuizen en Foreholte (zondagmiddag). De Leiderdorpers zijn klaar en kunnen zich volledig gaan richten op de competitiestart.

In het eerste kwartier was er sprake van aftasten en was het eigenlijk slaapverwerkend. Beide teams kregen een mogelijkheid, maar dat was het dan ook wel. Voor de thuisploeg stichtte Huig van Duijn het eerste gevaar en Lars Verdel kon net niet bij een bal om RCL aan een kans te helpen.

Daarna werd het levendiger en kon het treffen veel meer boeien. De ploegen ontliepen elkaar niet veel in kracht en waar dat kon werd de aanval gezocht. Samet Arikan en Van Duijn kregen als eersten te maken met doelman Andrew Bontje, die twee keer in korte tijd redding bracht voor zijn equipe. Een inzet van Langeveld ging voorlangs.

Vier minuten later lieten de rood-witten zich gelden via Stijn Rietbroek, die de verre paal zocht met een inzet. Ruben van der Does kon de bal net aan naast kijken. Een diepe bal van Tommy Sinteur bereikte vervolgens Abel Bormans, die net niet Ali Barokzay kon bereiken. In de snelle tegenaanval viel vervolgens de 1-0. Spits Langeveld werd de diepte ingestuurd en met een bekeken boogbal klopte de rasvoetballer Bontje.

Vijf minuten voor de pauze liet Valken’68 zich van zijn beste kant zien via een prima lopende aanval. Arikan zette Rody Redel aan het werk. Zijn voorzet op maat kwam uit bij Langeveld, die van dichtbij de 2-0 leek te maken. De Leiderdorpse sluitpost dacht daar evenwel anders over.

Na de onderbreking maakte Robin Brasker weer zijn minuten na een blessure en stuurde Hein van Heek ook Samet Yarim het veld in. Deze speler kwam vorig seizoen nog uit voor de geel-roden. Met de invallers bleef RCL in de wedstrijd hangen, hoewel Van Duijn met een vrije trap op de lat akelig dicht in de buurt van de 2-0 kwam. Even later kreeg ook Sinteur het niet voor elkaar om af te drukken, maar dat had alles te maken met Van der Does die zijn doel keurig schoon hield.

Daarna werd er aan beide kanten nog volop gewisseld en bleven beide teams gaan voor enerzijds de beslissende treffer en anderzijds de gelijkmaker. De 2-0 van Matthijs de Mooy werd voorkomen door de sterk spelende Jesper van Overloop. Mitchel de Kroon kon aan de overkant geen medespeler vinden om balans op het scorebord te brengen en in de absolute slotfase verzuimde Van Duijn de nekslag te geven aan RCL. Andermaal kwam Bontje als winnaar uit de strijd.

Zo eindigde de strijd tussen de kersverse eersteklasser en tweedeklasser in een nipte zege voor de hoger spelende ploeg. Valken’68 lijkt zo door te mogen in het bekeravontuur (ervan uitgaande dat FC Boshuizen geen fout maakt), maar RCL kon terugkijken op een verdienstelijk optreden. Bij vlagen werd er door de gasten alleraardigst gespeeld. Wel doemt de vraag op of het met de productie gaat goed komen dit seizoen. Het wegvallen van Thom Wijnalda, die aan de lopende band scoort bij Voorschoten’97, lijkt moeilijk opvangbaar voor de Racing Club.

Opstelling Valken’68: Van der Does, Ravensbergen, Van Duijvenvoorde, De Lange, Blom (Van Egmond), De Mooy, Van der Bent, Redel (J. de Vries), Van Duijn, Langeveld, Arikan (D. de Vries).

Opstelling RCL: Bontje, De Kroon, Van Overloop, Verdel, De la Mar, De Boer (R.Brasker), Sinteur, Overduin (P. Brasker), Bormans (Vijlbrief), Barokzay (Yarim), Rietbroek (Van Laar).