Niet enkel de competitie -en bekerwedstrijden zijn stil komen te liggen. Door de maatregelen kwam ook de Sportiff LAV Cup tot stilstand. In de groepsfase waren tot medio oktober 14 wedstrijden gespeeld en verdeeld over de twaalf poultjes betekent dit dat er nog 22 duels open staan voor de knock-out fase. Die waren op zich al netjes ingepland totdat…

De hoofsponsor en de organisatie zijn tot het besluit gekomen om het toernooi uit te spelen indien mogelijk.

De cijfers verbeteren gelukkig wel v.w.b. het virus, maar ook wij beseffen ons dat we er nog lang niet zijn. Maar hoop doet leven. De KNVB liet eerder weten de wens te hebben om in elk geval de competitie uit te spelen. Het kan dan gaan om een halve of hele competitie. Mogelijk zal daar in november een uitspraak over worden gedaan, maar in elk geval uiterlijk medio december. In beide gevallen, dus de competitie halveren of in zijn geheel uitspelen, streeft de organisatie er naar om minimaal de poulefase uit te spelen. In de weken voorafgaand aan de herstart van de competitie zouden de nog open staande wedstrijden juist van pas kunnen komen om weer ritme op te doen. Clubs behoeven ook niet of slechts deels op zoek te gaan naar oefenpartners!

Mocht er worden besloten om een halve competitie te spelen dan zijn er genoeg mogelijkheden om het toernooi in zijn geheel uit te spelen (onder voorbehoud van maar dat zal een ieder duidelijk zijn). De finaledag staat in principe gepland op zondag 13 juni, de dag dat Nederland op het EK 2021 uitkomt (in de avond) tegen Oekraïne. Op dit moment kan uiteraard niet met zekerheid worden aangegeven of deze datum in beton gegoten is voor wat betreft het spelen van de finale.

Mocht de KNVB besluiten om de competitie in zijn geheel uit te spelen dan lijkt het vrijwel ondoenlijk om het toernooi voort te zetten na de poulefase. De agenda is dan namelijk overvol en vanzelfsprekend begrijpt de organisatie van het toernooi dat er dan andere prioriteiten zijn. Wel zouden alle clubs dan in elk geval twee keer hebben gespeeld en het geringe inleg bedrag voor deelname zou in dat geval de lading dekken.

Op dit moment blijft het even afwachten welke besluiten genomen worden, maar op deze manier weten de clubs wel waar ze aan toe zijn voor dit moment. De contactpersonen per club zullen in de groepsapp worden benaderd met het verzoek de wedstrijden zsm in te plannen na een genomen besluit vanuit de KNVB. Ofwel; als men in Zeist b.v. beslist om in het slotweekend weer te herstarten, ongeacht de duur van de competitie, kunnen clubs de openstaande ontmoetingen inplannen in de weken voorafgaande aan de herstart (als er voldoende getraind is daarvoor). De organisatie dient wel op de hoogte te worden gesteld van de speeldatum en speeltijd! Afijn, weinig is zeker op dit moment. De organisatie hoopt op begrip van de deelnemende clubs.