Rabobank LAV Cup- De eerste helft werd afgesloten met een 0-3 voorsprong voor Noordwijk 2. Voorschoten’97 werd eigenlijk op alle fronten afgetroefd en hapte naar adem. In de tweede helft werd het aanzienlijk slordiger aan de kant van de bezoekers en veerde Voorschoten’97 op. De 2-4 eindstand liet uiteindelijk weinig aan duidelijkheid over. De bekerhouder werd uitgeschakeld door een uitstekend Noordwijk 2 dat zo spelend zich kandidaat stelde om de titel over te nemen.

Marcel Akerboom, trainer in opleiding had dinsdagavond de touwtjes in handen bij de bezoekers: ,,We hebben in de persoon van Marc de Kruijs en Sem van Oosten natuurlijk hele rappe en balvaardige spitsen lopen. Ook vandaag bewezen ze weer hun waarde. Maar het waren niet alleen die twee; positioneel stond het goed en we veroverden op cruciale momenten nog wel eens de bal. Over de tweede helft ben ik zeker niet tevreden. We hielden het niet breed genoeg en liepen teveel met de bal. Tegen tien man deden we het niet goed (Marc van der Voorst had twee keer geel ontvangen). Het was puur onvoldoende, maar op basis van de hele wedstrijd was de overwinning verdiend.”

Theo Ducaneaux was glashelder in zijn analyse: ,,De tegenstander had meer kwaliteit dan wij. Jammer was wel dat wij de goals wel erg knullig, noem het amateuristisch, weggaven. Zonde dat we een speler kwijt raakten, een beetje onnodig ook op deze avond. Zo sloeg de wedstrijd een beetje dood. Toch deden we het naar vermogen in de tweede helft. We kregen zelfs de mogelijkheden op een aansluitingstreffer. Zover kwam het niet, maar met een man minder deden we het goed.”

Voorschoten’97 speelde zeker niet met de basiself die zaterdags zijn opwachting maakt. Ducaneaux hierover: ,,Niet iedereen kon spelen vanwege blessures of hield ik veiligheidshalve aan de kant. Ook wilde ik een paar spelers de kans geven die tegen de basis aan schurken. Die moeten ook hun kans krijgen.” En tot besluit: ,,Heel jammer dat we niet doorgaan. Ik had zo graag hier de finale gespeeld op 14 juni. Dat was de kers op de taart geweest.”

Voorschoten’97-Noordwijk2 2-4 (0-3). De Kruijs 0-1, Van Oosten 0-2, De Kruijs 0-3, Van der Krogt 1-3, Van Oosten 1-4, e.d. 2-4.

Basisopstelling Voorschoten’97: MacKaay, Apaydin, Van der Voorst, Knijnenburg, Aronius, Beumer, Hopstaken, Van der Krogt, Rekvelt, Chris Guijt, Maatoug.

Basisopstelling Noordwijk 2: Van Vliet, Hogenhuis, Hulsebosch, Van der Neut, Stephan, Van Duin, Wendt, Owobowale, Van Oosten, Waandels, De Kruijs.