HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 8Rabobank LAV Cup, poule H: Katwijk 2 ten koste van FC Boshuizen...

Rabobank LAV Cup, poule H: Katwijk 2 ten koste van FC Boshuizen door

-

Rabobank LAV Cup, poule H- Het ging dinsdagavond nog ergens om op ‘De Kade’. Bij winst zou FC Boshuizen zich plaatsen voor de volgende ronde, de Katwijkers hadden genoeg aan een gelijkspel. Aan de startopstelling van de kustbewoners te zien namen zij deze wedstrijd uitermate serieus. Na een slap begin van de kant van de Leidenaren stond het na een halfuur spelen al 0-3 en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Hierna herpakten de mannen van Marcel IJzendoorn zich, kwam de wedstrijd meer in evenwicht en werd het uiteindelijk 1-4 waarbij dient te worden aangetekend dat keeper Mark de Vries van de bezoekers een hoofdrol vertolkte.

Beide ploegen op volle oorlogssterkte, dus meer dan alleen een nuttige oefenwedstrijd waarbij de bezoekers na tien minuten spelen op 0-1 kwamen. Jan Willem Tesselaar profiteerde van een haperende buitenspelval en schoot de Katwijkers op voorsprong. Vijf minuten later werd de voorsprong verdubbeld. Lars IJzendoorn kon vrij inkoppen. Na balverlies achterin bij de blauw-gelen schoot Marvin Lo-Hing-Ming de 0-3 binnen en zaten de gasten na een dertig minuten spelen op rozen. Tot hier en niet verder moest de thuisploeg gedacht hebben, want na al een aantal keren gevaarlijk te zijn geweest anticipeerde  Gerson Pisas op een uitstekende steekbal van Tommy Sinteur en de ruststand kwam zo uit op 1-3.

Alle goede bedoelingen van de thuisclub ten spijt, na vijf minuten in de tweede helft bouwde Tesselaar met zijn tweede de stand uit naar 1-4 en dit werd ook de eindstand. Er werd dus niet meer gescoord in deze attractieve wedstrijd en daarbij mochten de Katwijkers vooral keeper De Vries bedanken want hij was deze avond amper te passeren.

Verliezende trainer Marcel IJzendoorn was na afloop ondanks de nederlaag toch wel enigszins tevreden. ,,We begonnen erg slap, met deze instelling hadden wij bij wijze van spreken ook tegen een derdeklasser achter kunnen staan maar ik vind dat de ploeg zich hierna uitstekend heeft herpakt waarbij het eindcijfer wat mij betreft toch wel op een zeven is uitgekomen. Dit sterke Katwijk heeft ons in de beginfase met de neus op de feiten gedrukt en hopelijk leren wij daar van want zondag wacht ons gelijk een zware wedstrijd uit tegen Vlissingen.”

Winnende coach Coen Stuurman was blij een ronde verder te zijn, maar sloot zijn ogen niet voor de ietwat geflatteerde uitslag. ,,Het eerste halfuur waren wij bovenliggend, maar daarna was FC Boshuizen de betere ploeg. Deze wedstrijden zijn voor een aantal jonge gasten een uitstekende leerschool, de tegenstander van vandaag is een top eersteklasser en daar leren ze ook  weer van. En dat je net zoals vanavond dan nog een paar jongens met ervaring op het allerhoogste amateurniveau kan opstellen is alleen maar mooi meegenomen.”

Katwijk 2 gaat door naar de volgende ronde, FC Boshuizen kan zich volledig richten op de competitie.

Selectie FC Boshuizen : Hendriks, Owel, Neuteboom, Boutachekourt, Winkelman, Safi, Seghrouchni, Sinteur, Goodett, Pisas, Adsalmis, Van Gils, Ortega, Zenzen.

Selectie Katwijk 2 : De Vries, Hamdi, Van Noord, IJzendoorn, Magid, Van Slimming, Lo-Hing-Ming, Komdoffer, Van de Oever, Van de Boon, Tesselaar, Spek, Den Hollander, Rihali.