Poule A- Tijdens een van de eerste wedstrijden in Nederland zonder publiek na de afgekondigde maatregelen vanuit het kabinet van j.l. maandagavond heeft ROAC op eigen veld verloren van Katwijk O23. Na een ruststand van 0-2 werd het 1-3 voor de ploeg van Danny Voskuil. Beide ploegen hebben nu drie punten, terwijl Van Nispen nog puntloos is. Het laatste treffen in deze poule is die tussen de Katwijkers en Zilkers.

Ondanks het druilerige weer werd het een leuke voetbalavond met twee ploegen die de avond zichtbaar nuttig wilden besteden. Dat Katwijk won was terecht. De jongelingen combineerden veelal vlotjes en hielden ROAC bij voorkeur onder druk. De thuisploeg voetbalde zich daar echter zeker wel eens onder vandaan. In de tweede helft kwam de ploeg van Gidon Reinders Folmer in de buurt van de 2-2, maar dat succesje bleef uit voor de eersteklasser. In de tegenstoot werd het 1-3 en daarmee was het wel gedaan.

De eerste serieuze kans was voor Brandon Robinson. Zijn kopbal ging over. Daarna lieten ook Danny van Haaren en Oege van Longen zich gelden, maar gescoord werd er bij de tweede kans van Robinson. Hij profiteerde van een defensief slippertje. Volgens Voskuil het gevolg van ‘agressief mee verdedigen’. Wel moet gezegd worden dat even daarvoor Marnix Ouwehand eveneens in de buurt was gekomen van de 1-0 na goed voorbereidend werk van Ricardo Bakker.

Na de voorsprong bleven de Katwijkers makkelijk voetballen en kwamen er meer mogelijkheden. Acht minuten voor rust bracht ‘postbode’ Van Haaren Lloyd van der Wilden in stelling. Met een strak schot klopte hij doelman Casper van der Geest. Wessel van der Poel was kort daarvoor bijna de maker van de 1-1.

In de tweede helft kwam Katwijk wat minder gevaarlijk door, hoewel het wel meer actief bleef op de helft van ROAC. De spanning keerde een minuut of twintig na de doelwisseling terug toen Loek van As een vrije trap nam, de bal in de zestien niet goed verwerkt kon worden en Van der Poel niet nadacht om af te drukken. Hierop volgend nam de middenvelder Jermy Keus onder vuur, maar de sluitpost keerde de inzet. Vervolgens werd er aan de overkant wel gescoord door voor de tweede keer Robinson.

Zoals gezegd was de koers op dat moment gelopen tijdens deze zeer sportieve ontmoeting. ROAC, niet op oorlogssterkte na de krachtsinspanning van afgelopen zondag tegen SDZ (0-0), moest zo zijn meerdere erkennen in het fris ogende Katwijk. Geen schande gezien de aanwezige kwaliteit bij het O23 team uit de kustplaats.

Basisopstelling ROAC: C. van der Geest, Den Hollander, Boere, Bakker, Van As, Den Dekker, S. van der Geest, Van der Meer, Van der Poel, Ouwehand, Hogenboom.

Basisopstelling Katwijk O23: Keus, Van Longen, Spek, Star, Van Breukelen, Hartemink, Van Haaren, Angulo Sanchez, Schet, Robinson, Van der Wilden.