Home Sportiff Company LAV Cup Poule C Sportiff Company LAV Cup, poule C: MMO opent met winst op LSVV...

Sportiff Company LAV Cup, poule C: MMO opent met winst op LSVV ’70 (4-2)

MMO en LSVV ’70 troffen elkaar dinsdagavond in Hoogmade in het kader van de Sportiff Company LAV Cup. De thuisploeg won, na een 2-0 ruststand, uiteindelijk met 4-2 van de Leidenaren.

MMO-trainer John van Berkel, bezig aan zijn tweede seizoen in de Kaag en Braassem, kreeg deze zomer de gewenste versterkingen voor zijn selectie. Rudolf Bax keerde, na enkele seizoenen ROAC, terug op het vertrouwde nest en Eric Schaddé van Doorn kwam over van FC Oegstgeest. Naast deze routiniers voegden ook jongelingen als Levi Overduin en Ricardo Ouwerkerk (beiden RCL) zich bij de Hoogmadese ploeg. Met name Ouwerkerk liet zich tegen LSVV ’70 nadrukkelijk gelden, met drie assists en 1 goal mocht de beweeglijke buitenspeler zich na afloop kronen tot Man of the Match.

De thuisploeg opende voortvarend en kwam, via goals van Overduin en Jelle Visser, al vlot op een 2-0 voorsprong. Na rust waren de bezoekers dicht bij de aansluitingstreffer maar pogingen van Paulus Egberts (paal) en Guido Leugering troffen net geen doel. Aan de andere kant profiteerde Jelle van Tol, opnieuw na  goed voorbereidend werk van Ouwerkerk, van de geboden ruimte en besliste met zijn goal voortijdig de wedstrijd (3-0). De roodhemden deden via goals van Jurgen Bouwman (kopbal) en Freek Jansen (vrije trap) nog wat terug, nadat Ouwerkerk zijn sterke optreden wat extra glans had gegeven door ook zelf te scoren (4-2).

Door dit resultaat is LSVV’70 uitgebekerd en gaan MMO, nieuwkomer in dit toernooi, en FC Oegstgeest in een onderling duel uitmaken, welke ploeg in poule C zich gaat plaatsen voor de volgende ronde van de Sportiff Company LAV Cup. Door een beter doelsaldo heeft MMO aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen bij de beste zestien clubs van dit regionale bekertoernooi.

MMO – LSVV ’70 4-2 (2-0) 6. Overduin 1-0, 20. Visser 2-0, 50. Van Tol 3-0, 70. Bouwman 3-1, 72. Ouwerkerk 4-1, 79. Jansen 4-2.

Basisopstelling MMO: Van Wieringen, Van Goozen, Van der Hoorn, Schaddé van Doorn, Visser, Zwaan, Hoogenboom, Bax, Ouwerkerk, Overduin, Van Tol

Basisopstelling LSVV ‘70: Waasdorp, Van Luxemburg, Kamp, Jansen, Leugering, Loos, Van Beuningen, Egberts, Bouwman, Lagas, Baarda