zaterdag, april 20, 2024
HomeOverigKNVB nieuwsRichtlijnen voor opengaan kantines sportclubs

Richtlijnen voor opengaan kantines sportclubs

-

Vanaf 1 juli mogen de sportkantines weer open. Om deze coronaproof te maken, moeten de horecarichtlijnen worden gevolgd.

Woensdag 20 mei jl. heeft het kabinet de maatregelen bekendgemaakt die vanaf 1 juni gelden voor onder andere ‘eet- en drinkgelegenheden’. KHN is direct aan de slag gegaan met het protocol om dat aan te passen aan die regels. Het aan de richtlijnen van de overheid aangepaste Protocol Heropening Horeca is nu beschikbaar.

Zie: https://cdn.khn.nl/media/Corona/Documenten/Protocol/Protocol-Heropening-Horeca-KHN-versie-22-mei-2020.pdf

Belangrijke verschillen ten opzichte van het protocol dat KHN eerder naar buiten heeft gebracht:

Uitgangspunt bij het 1,5 meter-beleid is dat iedereen 1,5 meter afstand houdt. Uitzondering hierop vormen mensen die een gezamenlijke huishouding vormen, vanaf drie personen wordt er gehandhaafd. Daarom kunnen ook tweetallen die geen gezamenlijke huishouding vormen binnen 1,5 meter van elkaar zitten. In het eerste protocol was KHN nog uit gegaan van 4 personen, maar dat is op dit moment in ieder geval nog een brug te ver.
Er komt een onderzoek(pilot) om te testen of een schot kan helpen om verspreiding van het virus tegen te houden. Als dat goed werkt dan zouden schotten straks ingezet kunnen worden op die plekken waar 1,5 meter moeilijk te realiseren is. Nu kunnen we dat niet met zekerheid zeggen en is het ook niet in het protocol opgenomen.

Juridische status van het protocol. Afstemming met de overheid.

Protocollen worden niet goedgekeurd of vastgesteld door de overheid. Ook dit protocol van KHN niet. Wel heeft de overheid meegekeken met dit protocol en nog een aantal adviezen gegeven. Dit protocol is daarmee in lijn met de voorschriften die vanaf 1 juni as gaan gelden.

Wat betekent dit voor de status van het protocol:

Het protocol is een richtlijn. Het is een richtlijn gebaseerd op informatie welke bij Koninklijke Horeca Nederland nu bekend is.
Wettelijke regels zoals (lokale/regionale) noodverordeningen, arbo-regels etc. blijven onverkort van toepassing.
Met name noodverordeningen worden op dit moment met grote regelmaat aangepast en we kunnen niet uitsluiten dat noodverordeningen strengere, of soms ruimere, regels kennen dan in dit protocol zijn opgeschreven. Indien ingevolge de lokaal/regionaal geldende noodverordening afwijkende regels worden opgelegd, dan gelden de bepalingen uit de noodverordening.

Gebruik de hoofdlijnen van het protocol om je bedrijfseigen maatwerk toe te passen!

Belangrijk om te weten is dat het protocol de hoofdlijnen bevat. Ons advies is om hiernaast voor je eigen bedrijf of keten een eigen handboek te maken om daar de bedrijfsspecifieke, keten- of merkspecifieke of locatiespecifieke maatregelen in vast te leggen.

Communicatie-toolkit

KHN heeft communicatie-uitingen gemaakt voor jouw horecaonderneming ter ondersteuning bij het naleven van de regels van de rijksoverheid. Denk aan gezondheidschecklist, flyers met richtlijnen, posters, vloerstickers, etc. Voor onze leden hebben we een aantal items als gratis downloads beschikbaar op Mijn KHN (log in als KHN-lid).

Je kunt als KHN-lid en als niet-lid artikelen bestellen in onze webshop. Daar vind je ook meer informatie over kortingen, prijzen en levertijden.

Succes met het gebruik van het protocol en succes met het 1,5 meter-gereed maken van je bedrijf!

Samen staan we sterker: ben jij al lid van KHN?

Juist in deze moeilijke tijd is het voor ons als brancheorganisatie essentieel om ons werk; lobbyactiviteiten voor een toekomstbestendige horeca en horecaondernemers adviseren en ondersteunen, te kunnen blijven doen. Want, zonder de vertegenwoordiging van de gehele horecabranche kan er geen collectieve stelling geboden worden voor een optimaal steunpakket of versoepeling van de maatregelen. Samen staan we sterker! Ben jij al lid?

Bron: KHN via KNVB

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read