Derdeklasser Aarlanderveen heeft zich op de valreep versterkt met Luca Janszen. De centrale verdediger vertrok halverwege vorig seizoen bij ARC om te verhuizen naar en te werken op Curaçao. Maar vanwege het coronavirus is de 21-jarige Alphenaar weer teruggekeerd naar Nederland. Hij gaat voor Aarlanderveen voetballen.

,,Het is voor mijzelf ook een verrassing dat ik terug ben in Nederland. Maar met corona is het niet te doen daar. Het eiland is een beetje kapot aan het gaan”,  zegt Janszen, die naar eigen zeggen voor zijn besluit om naar Curaçao te vertrekken al door Aarlanderveen was benaderd om aankomend seizoen voor de derdeklasser te gaan spelen. ,,Ik heb deze week twee keer getraind en een half jaar niet gespeeld. Dus er is nog wel werk aan de winkel.”

Gerald van der Klok, de nieuwe trainer van Aarlanderveen, is in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst. ,,Als je ziet wat Janszen brengt na twee keer trainen, complimenten naar hem. Hij was kapot en wij hadden geen wissels meer. Dus hij zei: laat me dan maar in de spits staan.”

Janszen vormde samen met Younes Emaangoun, die zijn voetbalschoenen na ruim twee jaar weer heeft aangetrokken, het centrale defensieve duo achterin in de eerste helft. ,,Younes heeft heel lang niet gevoetbald. Hij komt van heel ver, maar het wel negentig minuten volgehouden. Weliswaar niet negentig minuten lang vol gas. Maar als je ziet hoe hij positioneel sterk staat, is dat een compliment waard.”

Aarlanderveen verloor het eerste oefentreffen van vierdeklasser Zwammerdam, voor wat dat waard is in deze fase. Wel werd een 2-0 achterstand weggewerkt, maar na de 2-2 demareerde ‘Damme’ weer weg.

Zwammerdam – Aarlanderveen 4-2 (2-1): 1-0 Jordi de Groot, 2-0 Jordi de Groot, 2-1 Steven van der Pijl, 2-2 Jorn Poelwijk, 3-2 Morris de Vries, 4-2 Justin Bons.

Bron: mediapartner Studio Alphen.

Voor interviews zie: https://www.studioalphen.nl/sport/