Sinds jaar en dag spelen Altior en TAVV voorafgaand aan het seizoen tegen elkaar. De buurtgemeenten lopen dan uit omdat het potje voetbal gekoppeld wordt aan een kermis in Langeraar met alle gezelligheid van dien. De bal rolde inderdaad wel, maar op de grote parkeerplaats van de thuisploeg stonden nu louter auto’s. Corona zette een streep door de kermis.

Omdat er een aardige toeloop werd verwacht nam Altior maatregelen. Iedereen moest zich aanmelden via een formulier en de handgel stond klaar. Een en ander kon niet voorkomen dat het tamelijk (te) druk was op de tribune. Natuurlijk, deze ‘burenruzie’ leeft, maar we leven nu eenmaal in een andere tijd en voorzichtigheid is meer dan geboden.

Het was voor Altior de tweede oefenwedstrijd en zo kon trainer Arjan van der Laan beoordelen of er al enige progressie in het spel waarneembaar is. Voor collega en ook nieuweling Dennis Tijssen ging het op deze donderdagavond om de eerste krachtmeting. Zijn visie is dat spelers eerst flink wat trainingen in de benen moeten hebben alvorens het oefenprogramma start.

De eerste helft was vrij vlak en de ploegen waren daarin aan elkaar gewaagd. De tweedeklasser op zondag werd wel wat gevaarlijker. Andre Paalberg schoot een keer niet ver naast en Luuk den Haan trof de lat. TAVV kreeg het amper voor elkaar om gevaar te stichten.

Dat veranderde in de tweede rondgang. De blauw-witten namen het heft in handen en van daaruit kreeg de Ter Aarse ploeg wat schietkansen. Het werd pas echt gevaarlijk nadat Dorus Boddeke Nick Straver bediende. Zijn inzet belandde op de lat. Voor de Langeraarders kon enkel Rick Keijzer nog eenmaal gevaarlijk worden, maar jongeling Rodney Pater stond zijn mannetje.

Een kwartier voor tijd teisterde TAVV voor de tweede keer de lat. Yassine El Mariami, nadrukkelijk aanwezig, vond Lyndon de Bruijn en zijn inzet spatte het veld weer in. De spits is terug bij zijn oude ploeg en daar zal de vrijwel zekere kampioen van de derde klasse van het afgelopen seizoen niet minder van worden. Temeer omdat men Robin van Koert zag komen van NSV’46 en ook die aanvaller betekent een plus voor de brigade van Tijssen. Toen het tweetal samen het front mocht vormen, na de nodige wissels, viel niet toevallig het enige doelpunt. Van Koert bezorgde TAVV de op basis van de tweede helft verdiende overwinning.

Tijssen kon nog niet beschikken over Randy Verwoerd, Yannick Otto, Jesse Modderaar en Donny van der Neut. Toch had de van ARC overgekomen trainer nu al keuze te over- ook Youri Looyestijn is terug na veel blessureleed- en het moet in die zin wel heel erg tegen zitten wil TAVV zich niet gaan mengen in de strijd om de titel. Weliswaar een vroegtijdige conclusie, maar voor een derdeklasser heeft TAVV simpelweg prima materiaal in huis. Overigens zullen de afwezigen snel aansluiten. Enkel Van der Neut worstelt met een enkelblessure die hem voorlopig nog aan de kant zal houden.

Al met al was een ieder blij om de plaatselijke favorieten weer te zien spelen. Er werd van de tribune hartstochtelijk meegeleefd. Ook daar zijn regels voor opgesteld, maar voetbal is en blijft ook emotie en de wens om wedstrijden ingetogen te volgen lijkt een kansloze missie.

Basisopstelling Altior: Van Sassen, Van Vliet, Sam van der Meer, Stijn van der Meer, Taba, C.de Haan, Versluis, Noordsij, Paalberg, L.de Haan, Van Veen.

Basisopstelling TAVV: Piket, Schoorl, Van der Pijl, Van Veen, Konings, Smoorenburg, Looyestijn, Pieterse, Boddeke, Van Koert, Van der Hout.