Kagia en Sporting Leiden (za) oefenden afgelopen zaterdag in Lisserbroek tegen elkaar. De vermakelijke ontmoeting werd met het kleinst mogelijke verschil door de thuisclub gewonnen. Dat er in deze wedstrijd in totaal slechts drie keer werd gescoord mag gerust een klein wondertje worden genoemd, want een ouderwetse korfuitslag had beslist tot de mogelijkheden behoord. Met name de thuisploeg liet de ene na andere goede kans onbenut, waardoor Sporting Leiden-keeper Colin Oudenaarde uiteindelijk slechts twee keer de gang naar het net hoefde te maken (2-1).

De thuisploeg, zonder spelbepaler Rens Lamboo, opende sterk en kreeg met name via nieuwkomer Luca van Dijken enkele goede mogelijkheden op de openingstreffer, maar de jonge spits had tegen de Leidse derdeklasser zijn vizier nog niet op scherp staan. De fusieclub kwam middels de sterke Soufiane Boukhidous een enkele keer gevaarlijk voor het doel van Kagia-keeper Aron Wijsman, maar voor rust werd er niet gescoord.

Na de pauze opende Tijs van der Schinkel de score (1-0), waarna Boukhidous, na goed terugleggen van Sipan Khalid, vanaf de rand zestien de gelijkmaker binnen kogelde. Nadat de thuisploeg opnieuw diverse goede mogelijkheden om zeep had geholpen, was het uiteindelijk jongeling Sam de Ree die vanaf elfmeter de eindstand op het scorebord zette (2-1).

Sporting Leiden-aanvoerder Ronald Mink na afloop:,,Het ging vandaag al stukken beter dan vorige week tegen UVS. De club heeft ervoor gekozen om tegen sterke tegenstanders te oefenen en dan vind ik dat het we het tegen een tweedeklasser als Kagia niet onverdienstelijk hebben gedaan. Met de komst van Soufiane Boukhidous zijn we in ieder geval aanvallend een stuk sterker geworden en de samenwerking met Sipan Khalid gaat ook steeds beter, dat kon je goed zien bij die goal. Al met al was het voor ons een nuttige oefenwedstrijd’’, aldus de Leidenaar.

Kagia mocht dit seizoen diverse jeugdspelers bij de selectie verwelkomen. In de voorbereiding gunt Kagia-trainer René Ras de jongelingen dan ook volop speeltijd. Sam de Ree is zo’n Lisserbroeks talent die tegen Sporting Leiden al van zich liet spreken. De 17-jarige middenvelder ging volop mee in de strijd en was een kwartier voor tijd ook verantwoordelijk voor de winnende goal.

De Ree:,,Ik hoop dit seizoen op zoveel mogelijk speelminuten in de selectie. Het liefst natuurlijk in het eerste maar anders in het tweede team. Ik moet natuurlijk wel even wennen aan het seniorenvoetbal, qua fysiek en tempo is het toch wel even anders dan bij de jeugd. Natuurlijk moet ik nog veel leren maar vandaag ging het best  lekker ’’, aldus De Ree.

Kagia – Sporting Leiden 2-1 (0-0). 46. 1-0 Van der Schinkel,  66. 1-1 Boukhidous,  75. 2-1 De Ree (penalty).

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Lobbezoo, Timmermans, Van Dijk, Sneekes, Imanse, De Ree, Sluijmer, De Graaf, Van der Schinkel,Van Dijken

Basisopstelling Sporting Leiden: Oudenaarde, Heemskerk, Van Egmond, Gras, Mink, Hamelink, Bayram, Devilee, Bardaa, Boukhidous, Khalid