donderdag, april 25, 2024
HomeOverigOefenwedstrijdenKoos Habraken (Sporting Leiden zo): ,,Eerst fit worden, dan komt pas de...

Koos Habraken (Sporting Leiden zo): ,,Eerst fit worden, dan komt pas de rest”

-

Sporting Leiden (zo) oefende dit weekend bij SV Assendelft voor de tweede keer in de voorbereiding en er werd opnieuw met ruime cijfers verloren (8-0). Trainer Koos Habraken, dit seizoen debuterend bij de Morsclub, baalt van de forse nederlagen maar heeft wel een verklaring voor de verliespartijen.

Habraken:,, Net als vorige week kunnen we in het eerste half uur aardig meekomen maar daarna komen we conditioneel nog veel tekort. Daar zullen we echt hard aan moeten werken,  want we troffen opnieuw een tegenstander die ons qua fysiek duidelijk te baas was.We zijn wat later begonnen met de voorbereiding dan andere teams en dat werd ook tegen Assendelft duidelijk zichtbaar. Ik denk dat de jongens ook bij zichzelf te rade moeten gaan, want fit worden begint allereerst bij jezelf. Als je merkt dat je fysiek nog niet top bent, dan kun je, naast de trainingen op de club, ook voor jezelf gaan lopen of naar de sportschool gaan.”

Meer Habraken: ,,Uit voorzorg hadden we 19 spelers meegenomen, die allemaal speelminuten hebben gemaakt.  Daar zaten ook diverse jeugdspelers bij, waarbij jongeren als Diego Vargas de Aguiar en Julian Kersen zich op een positieve manier hebben laten gelden. Achterin was het ontbreken van routinier Joost den Hollander een fikse aderlating, terwijl we voorin nog niet kunnen beschikken over  Robin Holverda. Een jongen als Joost heeft voetbalgogme en dat kunnen we in deze jonge ploeg goed gebruiken.  De komende bekerwedstrijden zullen we vooral gebruiken om wedstrijdconditie op te doen, de resultaten in de bekercompetitie zijn voor mij van ondergeschikt belang. Ik ben zeker niet ontevreden over de voetballende mogelijkheden van deze spelersgroep, maar alles begint bij een goede conditie’’, aldus de Leidenaar tot besluit.

Must Read