HomeOverigOefenwedstrijdenLugdunum en ASC laten verschillende gezichten zien

Lugdunum en ASC laten verschillende gezichten zien

-

Het was al weer de derde oefenwedstrijd voor Lugdunum. Marco Harleman, die samen met Nino Poulina voor de groep staat daarover: ,,Dat we tegen SJC dik verloren is geen wonder. De club is tenslotte hoofdklasser. Toch konden we de eerste helft aardig meekomen. FC Boshuizen (zaterdag) was de week erop als vierdeklasser natuurlijk van een ander kaliber. De eerste helft begingen wij de fout met hun lagere tempo mee te gaan. Toen we na de rust een tandje bij zetten was het verzet gebroken.”

Vervolgend: ,,Vandaag zag ik alweer een heel wisselend spelbeeld. In de eerste helft waren wij veel sterker en creëerden we een aantal prima kansen. De doelpunten kwamen voort uit vloeiende combinaties en daar was ik heel content mee. In het eerste deel van de tweede helft liet ASC een heel ander gezicht zien en werden wij juist wat overlopen. Een heel leerzame oefenperiode tot zover dus.”

Zijn collega van ASC, Jesper Neuteboom, ook debutant in het trainersvak, bracht voor en na rust twee verschillende elftallen in het veld. ,,Ik had een mix samengesteld uit de selectie, maar er was absoluut geen sprake van een potentieel eerste of tweede elftal. We zijn pas een week in training en het is voor mij nog veel te vroeg om nu al een keuze te maken voor het eerste en tweede elftal. Ik zag ook in de tweede helft een beter ASC. De eerste helft was van onze kant misschien te gezapig en de jongens die in de eerste helft toekeken wilden misschien eens laten zien hoe het ook anders kan.”

De analyse van de beide oefenmeesters was even helder als juist. In de eerste 45 minuten was het de thuisploeg die heerste. Vooral een gedreven spits (en aanvoerder) Koos de Haas maakte het de ASC defensie zeer lastig, terwijl vleugelaanvaller Ilias Abdesalem een paar puike voorzetten losliet. De bezoekers kwamen amper tot een voorzichtige speldenprik. Een fris en fruitig spelend ASC zette van minuut 46 juist de groen-witten onder druk. De twee doelpunten van Miro Acimovic waren dan ook dik verdiend. Dat Lugdunum in de slotminuut nog de winst binnen haalde was vooral voor de statistieken.

,,Vandaag, zo gaat Harleman verder, hadden we een min of meer gelijkwaardige tegenstander. In de tweede helft heb ik er wat jongens ingezet die misschien meer in aanmerking komen voor O23, maar ze konden mooi laten zien wat ze in hun mars hebben. De definitieve selectie vindt plaats in de week voor de eerste bekerwedstrijd. Ik denk dat we een sterk elftal kunnen neerzetten, waarbij ik blij ben dat de gebroeders Isitir weer terug zijn.”

Voor Neuteboom is het nog moeilijk een beeld te vormen gezien de korte periode waarin zijn selectie bezig is. ,,We zijn vorige week met een groep van dertig man begonnen en zijn hierheen gegaan met 23 man. Iedereen heeft vandaag een kans gekregen en die krijgen ze de komende weken natuurlijk meer. Het geraamte van de ploeg van vorig jaar staat er nog en dat is ook een compliment richting technische commissie. We hebben er wat jeugd bijgekregen, uit lagere elftallen en van buitenaf. Ik moet gaan zien wie we definitief aan de selectie gaan toevoegen. De trainingen zijn druk bezocht en dat helpt natuurlijk ook bij het maken van keuzes. Het was een nuttige avond, er zijn minuten gemaakt en geen blessures ontstaan.”

Lugdunum-ASC 3-2 (2-0). 15. De Haas 1-0, Ozan Isitir 2-0, 60. Acimovic 2-1, 67. Acimovic 2-2, 90. Van Heyningen 3-2.