HomeOverigOefenwedstrijdenMeerburg en FC Oegstgeest behalen een gelijkspel tegen het altijd lastige Notos

Meerburg en FC Oegstgeest behalen een gelijkspel tegen het altijd lastige Notos

-

Er zijn van die dagen dat je liever niet op of langs een voetbalveld staat. Gisteravond was daar een voorbeeld van. Aeolus, zoon van Poseidon die door Zeus werd aangesteld als bewaarder van de winden, in dit geval Notos (zuidenwind) zorgde voor een ,,zinloze voetbalavond” zoals interim-coach Jack Honsbeek van de gasten uit Oegstgeest na afloop in twee woorden de negentig minuten voetbal kort en bondig samenvatte.

Er werd wel gescoord door beide elftallen, zelfs vier keer en dit werd keurig verdeeld over beide elftallen. Voor de thee scoorde keeper (!!) Rick van der Kaay de 0-1, gedragen door de wind zeilde zijn uittrap via een stuit over zijn collega keeper Mike de Rooy heen. Na rust was het Barry Verboon namens Meerburg met de gelijkmaker, invaller Daan van der Zwet dacht voor FC Oegstgeest de winnende te maken echter captain Richard Versteden zorgde in de slotseconden voor de gelijkmaker.

,,Als trainer kijk ik niet naar de uitslag maar wel naar de uitvoering, en alhoewel het verleden leert dat een goede voorbereiding niet altijd alles zegt, kan ik niet ontevreden zijn. Het is een grote groep, gasten zijn leergierig en gaan er ook echt voor en dat is mooi om te zien”, aldus Honsbeek die als heel het land op één oor ligt online contact heeft met China, het land waarin hij ook nog steeds werkzaam is en waar hij binnenkort hoopt terug te keren.

Julian van Haastert viel bij Meerburg uit met een op het eerste gezicht vervelende blessure. Er  is na de wedstrijd direct een foto van de voet gemaakt. Zijn grote teen was uit de kom en er zat  een breukje in. Vanuit LeidenAmateurVoetbal in ieder geval heel veel sterkte toegewenst.