Gisteravond werd er andermaal geoefend op diverse velden. Het was nog net te doen. Later op de avond nam de storm het heft in handen. Hierbij een beknopt overzicht.

UVS-ASC 3-0

De Leidse ploeg kende niet al teveel hinder van ASC, dat afgelopen zaterdag moest buigen voor FC Oegstgeest in de strijd om de Vossen Cup. Voor de pauze was Daan van der Zwaan trefzeker vanaf elf meter en Tomas Tavilla, inmiddels aangesloten bij de selectie, maakte er 2-0 van. Na de rust viel er nog een treffer te noteren en die kwam op naam van weer Van der Zwaan. Komende zaterdag speelt UVS voor de districtsbeker een uitwedstrijd tegen Alexandria’66. ASC is gastheer van VELO.

Koudekerk-ESTO 3-3

De ploeg van Gert Labots en Jarno Verweij behaalde een verdienstelijk resultaat tegen zondagtweedeklasser ESTO. De formatie uit Bodegraven leek bezig aan een eenvoudig oefenpotje gezien de stand bij rust (0-3). De vierdeklasser herstelde zich echter dapper om uiteindelijk alsnog in evenwicht te komen door treffers van Mike van Velzen (2) en Daniel Wildschut. Zo bleef een derde nederlaag in de oefenserie achterwege voor het steeds beter lopende Koudekerk.

RCL-Stompwijk’92 1-2

Jongstleden zaterdag had RCL de handen vol aan Meerburg, maar won uiteindelijk wel van de ploeg van Huig Jan Heeringa. Dit keer werd een 0-2 achterstand bij rust slechts ten dele gerepareerd door de Racing Club. Nick Ammerlaan opende de score op fraaie wijze, waarna jongeling Kite Beuvink (16) de verrassende tussenstand op het scorebord bracht. Na de onderbreking vond enkel Abel Bormans het net. Doelman Jesper van Leeuwen redde dikwijls voor de zondagderdeklasser, maar het is nu eenmaal ook een kwaliteit om kansen af te maken. RCL speelde ver onder de maat en er is nog veel werk aan de winkel in de Bloemerd.

SJZ-DoCoS 1-1

Net als RCL heeft ook DoCoS het juiste ritme nog niet te pakken. In de oefencampagne werd verloren van FC Oegstgeest en tegen Blauw Zwart kwam de equipe van Dennis Olman niet verder dan een gelijkspel. Ook tegen vierdeklasser SJZ bleef een goed resultaat achterwege. Voor de pauze opende Qendrim Gashi nog wel de score, maar na de doelwisseling zorgde Niels van den Berg voor het eindresultaat. Voor SJZ een forse opsteker na de ruime nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Zwammerdam.

Excelsior Maassluis- FC Rijnvogels 1-2

In de laatste wedstrijd voor de belangrijke ontmoeting in de KNVB-beker tegen Jos/Watergraafsmeer deed de Katwijkse hoofdklasser van zich spreken door het sterke Excelsior Maassluis te verslaan. Na ruim een kwartier kwam de thuisploeg wel op voorsprong. Zes minuten na de rust zorgde Virgil Tjin-Asjoe voor balans. De aanvaller was daarna dichtbij de 1-2, maar die volgde pas in de slotminuut. Jan de Bruin stond aan de basis, terwijl Julian Dobbe de gevierde man werd. Vooral na de rust maakten de Kooltuin-bewoners indruk.

Kagia-VVSB  0-1

VVSB werd als eerste gevaarlijk met een inzet op de lat. Melvin van der Meer kon de Lisserbroekers net niet aan de leiding brengen, maar de Noordwijkerhouters troffen daarna voor de tweede keer het aluminium. In de tweede helft viel het enige doelpunt en die kwam op rekening van de ploeg van Rob Jonkman. De brigade van René Ras moet duidelijk nog op gang komen, vooral in de productie. Komende zaterdag wacht een nieuwe uitdaging in de beker. Hillegom is dan de opponent van de tweedeklasser.

TAC’90- Voorschoten’97 (za) 4-2

Twee voetballende ploegen maakten er een alleraardigste oefenpot van. Dit resulteerde in veel kansen en vier treffers in de eerste helft, verdeeld over de beide ploegen. Namens de groen-gelen was Thom Wijnalda tweemaal succesvol en de spits lijkt zijn draai al gevonden te hebben na te zijn overgekomen van RCL. Na de doelwisseling nam de windkracht toe en het zetje in de rug hielp de ploeg uit Den Haag naar een 3-2 voorsprong. Ook het wisselen bracht de formatie van Theo Ducaneaux niet het gewenste resultaat. Vlak voor tijd viel de beslissing. Een minder resultaat dus voor Voorschoten’97, maar wel tegen een technisch vaardige en sterke ploeg.

Andere uitslagen: Meerburg-FC Oegstgeest 2-2 (verslagje volgt), Stolwijk-Zwammerdam 1-3, Hazerswoudse Boys-NSV’46 2-2, AVV Alphen-Alphia 2-7.

Voor de Sportiff Company LAV Cup won TAVV met 1-0 van Quick Boys 2 (verslag volgt). Voor dezelfde cup werd MMO-LSVV’70 afgelast en de oefenwedstrijd tussen Foreholte en Aarlanderveen kwam eveneens te vervallen.