zaterdag, april 20, 2024
HomeTweede klasseInterviews ROACROAC heeft eerste prijsje al binnen

ROAC heeft eerste prijsje al binnen

-

Zonder zich bovenmatig te hebben hoeven inspannen, heeft ROAC de eerste prijs van het seizoen binnen. In de finale van de Kaag & Braassem Cup werd Kickers’69 eenvoudig opzij geschoven (0-4).

Trainer Gidon Reinders Folmer: ,,Elke prijsje voor een club is leuk, maar het zegt mij in dit geval weinig. Er zijn trainers voor mij die dit toernooi niet wonnen, maar het wel uitstekend deden in de competitie. Je zult begrijpen waar mijn voorkeur naar uitgaat. Wel was ik over de finalewedstrijd redelijk tevreden. Er zijn veel spelers getest en er is hard gewerkt. Voorin miste ik wat vaste krachten en daardoor kon ik ook andere jongens zien. Voor de rust werd de zege al veilig gesteld en de tweede helft was meer een formaliteit.”

ROAC en Kickers’69 waren in de beginfase aan het aftasten, maar al snel werd het verschil tussen de vierdeklasser en eersteklasser bloot gelegd. Vanuit een vrije trap werkte Thijs van Seggelen de 0-1 binnen. Sam van der Geest, met dank aan Joep Straathof, maakte er 0-2 van en vanaf dat moment was het al een gelopen koers. Straathof net voor de rust en Van der Geest na de onderbreking bepaalden de eindstand.

Nogmaals de trainer aan het woord. ,,Conditioneel zijn we veel verder en dat hoort ook zo te zijn. Het was belangrijk om het ritme weer op te pakken en om ongeschonden uit de strijd te komen. ik ben een trainer die veel praat met spelers. Ik heb een visie, maar zij mogen ook aangeven wat ze willen en wat anders kan. Ik probeer het accent enigszins te verleggen ten opzichte van de vorige seizoenen. De nul was vaak heilig en daar is niets mis mee. Maar ik vind het wel belangrijk dat spelers durven te voetballen. Daar werken we nu aan en ik zie vooruitgang. De aanvang van de competitie duurt nog wel even, maar we moeten er straks wel staan en vooralsnog voelt het goed aan. We hebben inmiddels begrepen dat we starten tegen Legmeervogels. Daar ken ik de trainer wel van. Daarna gaan we op bezoek bij SDZ en dat zou wel eens een titelkandidaat kunnen zijn. We weten dan maar meteen waar we staan. Hoe dan ook; we willen eersteklasser blijven en daar gaan we alles aan doen.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read