dinsdag, april 23, 2024
HomeOverigOefenwedstrijdenROAC na zege op WVC naar finale Kaag en Braassem Cup

ROAC na zege op WVC naar finale Kaag en Braassem Cup

-

Dinsdagavond traden ROAC en WVC aan op het Hertogspark, met als inzet een ticket voor de finale van de Kaag en Braassem Cup. Na een 0-0 ruststand wist de thuisploeg de zege over de streep te trekken. In de finale, komende zaterdag in Leimuiden, treft de Rijpwetering Oud Ade Combinatie gastheer Kickers’69.

Na een gelijkopgaande eerste helft was de thuisploeg na rust de bovenliggende partij, maar het duurde toch nog even voordat de paarshemden het Weteringse doelnet vonden. Die goal viel uiteindelijk een kwartier voor tijd, toen Yoek Bentvelzen (links op foto) voorbereidend werk van Thijs van Seggelen (rechts op foto) koppend op waarde wist te schatten (1-0). Dit doelpunt bleek uiteindelijk voldoende te zijn voor de overwinning.

Voor ROAC-trainer Gidon Reinders Folmer, dit seizoen nieuw bij de Rippers, is de eerste kennismaking met zijn huidige club goed bevallen.

Reinders Folmer:,, ROAC is een warme club, die de zaakjes organisatorisch goed voor elkaar heeft. Er wordt goed getraind en de onderlinge sfeer is prima. We zijn dit seizoen ingedeeld in een sterke eerste klasse, met een aantal clubs met flinke budgetten. Ik ken niet alle clubs even goed, maar verenigingen als DSOV en Hoofddorp zijn voor mij bekende tegenstanders. We zullen zien wat dit seizoen gaat brengen, maar ik verwacht dat we met deze gretige groep het niveau van deze klasse zeker moeten aankunnen’’, aldus de Haarlemmer.