vrijdag, april 19, 2024
HomeOverigOefenwedstrijdenROAC zoekt het hogerop

ROAC zoekt het hogerop

-

Kaag en Braassem Cup: geen zorgen hoor voor de aanhangers van de Hertogspark- bewoners gezien de kop van dit artikel. Er is geen blik nieuwe spelers opengetrokken om de Hoofdklasse te gaan bereiken. De club gaat komend seizoen spelen in West 1, wat impliceert dat ROAC vaak naar Noord-Holland- dus in noordelijke richting- zal moeten reizen. Met clubs als s.v. Hillegom, s.v. Hoofddorp, Legmeervogels en DSOV zijn er ook nog een paar verenigingen binnen een half uurtje rijden. Dit is wel een verschil met vorig jaar met een paar Brabantse clubs en als uitschieter Vlissingen op wel twee uur rijden. Voorzitter Rob van der Hoorn: ,,Het verzoek kwam uit de spelersgroep, een aantal spelers bezoeken vaak wedstrijden in het buitenland en dan nog het liefst de wat kleinere clubs met dito stadions en nu leek het de spelers wel aardig om ook zelf op andere sportparken tegen weer andere verenigingen te spelen. Gelukkig hebben we binnen de vereniging geen last gehad van coronagevallen en kijken we uit naar het nieuwe seizoen.”

Het verschil van drie klassen met Woubrugge deed van zich spreken in deze eenzijdige wedstrijd. Het duurde wel bijna een half uur voordat de bezoekers het klassenverschil in de stand uitdrukten. Een afgemeten voorzet van Thijs van Seggelen werd met een bekeken kopbal afgemaakt door Djimmy Wagter: 0-1. Op slag van rust verdubbelde Yoek Bentvelzen de voorsprong, al was de reactie van de keeper van Woubrugge op de kopbal van Bart Hoogenboom misschien al achter de lijn (0-2)

Na de pauze kwamen er maar liefst zes nieuwe spelers in het veld bij de Rippers. George Oudshoorn werd de nieuwe doelman, Cedric den Dekker, Floris Hupkes, Jacco den Hollander, Wessel van der Poel en Marnick Ouwehand maakten eveneens hun opwachting. Laatstgenoemde scoorde de 0-3 met een bekeken schuiver.

De nieuwe trainer Gideon Reinders Folmer ,,We hebben nu vijf keer getraind en de spelers die niet alles mee konden doen, heb ik laten invallen en zo kan ik een beter beeld krijgen ven de volledige selectie. Het bevalt me prima tot op heden en ik had de groep al leren kennen. Toen ik klaar was bij mijn vorige club en de spelersgroep aangaf nog een paar weken door te willen trainen, hebben we de draad al opgepakt. Het was nuttig, al moesten we toen nog de 1,5 meter afstand in acht nemen. Alleen Kevin de Jong is nog steeds geblesseerd, maar voor de rest hebben we een fitte groep.”

Loek van der Star en Sam van der Geest waren net terug van vakantie en deden nog niet mee. Martijn van Trigt gaat het bij SJC proberen, Rudolf Bax is weer teruggekeerd bij MMO en Dick Heemskerk is lager gaan voetballen.

Broer Freek en tevens aanvoerder is nog wel van de partij en hij maakte met een kopbal de 0-4. Met een fraai uitgespeelde aanval kon Ouwehand de eindstand in de zeventigste minuut op het bord brengen en de invaller gaf met zijn tweede goal zijn visitekaartje af.

ROAC kreeg nog kans op kans. Het zat vooral Thijs van Seggelen niet mee, die met twee bekeken schoten de onderkant van de lat raakte. Aangezien de tegenstander van aanstaande dinsdag, WVC, al met 7-0 had gewonnen van Woubrugge, zal ROAC thuis alleen aan een overwinning voldoende hebben om zaterdag de finale te mogen spelen van dit jaarlijkse toernooi.

Woubrugge-ROAC 0-5 (0-2). 29. Wagter 0-1, 45. Hogenboom 0-2, 54. Ouwehand 0-3, 65. Heemskerk 0-4, 70. Ouwehand 0-5.

Must Read