donderdag, april 18, 2024
HomeOverigOefenwedstrijdenSporting Leiden (zo) vooral conditioneel overklast door Erasmus

Sporting Leiden (zo) vooral conditioneel overklast door Erasmus

-

,,Er was geen houden aan”, vertelt Koos Habraken, de nieuwe trainer van de zondagtak van Sporting Leiden. ,,De tegenstander had niet alleen voor zichzelf in de coronatijd serieus doorgetraind, maar ze zijn als groep ook al vier weken bezig. Wij zijn deze week begonnen. Dat vertelt het hele verhaal lijkt me.”

Habraken was samen met assistent Marc Cerdijn met een selectie van zestien man naar Den Haag gereisd in de veronderstelling dat ze lekker konden doorwisselen. De realiteit was weerbarstiger. Habraken nog eens: ,,In de eerste helft konden we het aardig bijbenen getuige de 1-1 stand op een gegeven moment. Maar wat krijg je als je in deze verzengende hitte opeens een serieuze wedstrijd moet spelen? Blessures, kramp, een onwillige hamstring en meer. De laatste twintig minuten speelden we noodgedwongen met tien man. Dan loopt de teller snel op.”

Het was niet alleen de conditie die een rol speelde. ,,Daar heb ik geen moeite mee, vertelt de Leidenaar, ,,maar ik zag te weinig beleving en inzet. Dat stoorde me en dat heb ik ook duidelijk gemaakt.” Ondanks de zware nederlaag ziet Habraken wel degelijk perspectief voor zijn mannen. ,,Zeker! Een aantal jongens heeft een tijd niet gevoetbald en moet het ritme weer oppikken. De groep moet aan elkaar wennen, ook voetbaltechnisch gezien. We hebben nu een man of achttien en de sfeer is goed. We kunnen natuurlijk altijd nog een paar goede voetballers gebruiken, maar de vijver waar we uit moeten vissen is beperkt. Het zondagvoetbal staat onder druk, dat weet iedereen.”

Er is duidelijk nog behoorlijk wat werk aan de winkel voor de zondagselectie van Sporting. Aan het enthousiasme van Habraken zal het zeker niet liggen.

Erasmus – Sporting Leiden: 8-1. Doelpunt Sporting Leiden: Joost den Hollander.

Basisopstelling Sporting Leiden: De Kleijn, Richardson, Van Leeuwen, Den Hollander, Mkaddem, Mousavi, Smeele, Gerearts, Melis, Abassi, Vargas de Aquiar.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read