Het spreekt vanzelf dat leidenamateurvoetbal doorgaat met nieuwtjes te brengen in de rubriek Lopend Vuurtje. De redactie struint de social media af op zoek naar interessante feiten over de bij ons aangesloten clubs of over het regiovoetbal in het algemeen. Mocht u nieuws hebben over uw club dat niet op de clubsite staat dan kunt u mailen naar: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

 • De vroege morgenzon doet de waterdruppels fonkelen op het pas bespoten veld. De geur van het gemaaide gras zorgt bijna voor een brok in de keel; wat heeft de voetballiefhebber dat gemist. Geen wonder dat de onderhoudsploeg van MMO monter hun werk deed jongsleden zaterdag. ,,Het zijn nieuwe lavavelden hier”, zei er een met terechte trots. Het moet een puur genot zijn om daar te mogen voetballen.
 • Covid-19 dwong de clubs ook tot meer creativiteit. We werden in positieve zin verrast via de social media van de elftalfoto van de Meerburg onder de titel ‘Selectie coronaproef op de foto’.  De club uit Zoeterwoude is niet de enige die zo het nieuwe vlaggenschip presenteert.
 • Meerburg gaat beter en sneller informatie delen met de leden getuige het volgende bericht: ,, Als je in het verenigingsgebouw komt, via de commissiekamer of via de reguliere ingang, dan zal je tegen nieuwe narrowcasting schermen aanlopen. Narrowcasting is simpelweg het uitzenden van informatie op moderne beeldschermen. In tegenstelling tot broadcasting is narrowcasting specifiek gericht op jullie als leden en vrijwilligers op het Meerburg complex. Narrowcasting kan heel breed ingezet worden en is een mooie en moderne manier om binnen de vereniging (eigen leden) of naar buiten toe (sponsoren, tegenstanders, overige bezoekers) te communiceren!
 • SJZ zoekt: ,,Bent of kent u iemand die het leuk vindt om te helpen bij het eerste elftal van SJZ? Voor het komende seizoen zijn we namelijk nog op zoek naar een hele goede leider, verzorger en vlagger.”
 • Diverse clubs dachten dit jaar groots uit te pakken in verband met een jubileum. Ook SJZ, maar de realiteit is hard: ,,De 75ste verjaardag van SJZ gaat er hoe dan ook anders uit zien dan we op pakweg 1 januari 2020 dachten. Toen hadden we een programma met een groot aantal festiviteiten. Alles is echter anders. Geen grote festiviteiten zoals we van plan waren, wel activiteiten die passen bij de huidige omstandigheden. Het coronavirus houdt ons immers allemaal bezig. In 2021 hopen we alsnog groots uit te pakken.”
 • In de trein worden de gekste dingen achtergelaten: van een kunstbeen tot een dure viool. Bij FC Rijnvogels is het wellicht wat minder ongewoon, maar een huis- of ffietssleutel kan soms verdraaid handig zijn. Op een foto op de site van de club een overzicht: ,,Ook tijdens het afgelopen seizoen 2019-2020 zijn er diverse sleutels op sportpark de Kooltuin achtergelaten, gevonden en verzameld. De sleutels liggen achter slot en grendel te wachten op hun eigenaar!”
 • Het blijft altijd een vertederend gezicht hoe de ukkies het ene moment tegen een bal trappen en het volgende moment alle aandacht kwijt zijn. Het begin van een stormachtige carrière? Op de site van UVS een uitnodiging aan (de ouders van) ukkies om te komen ballen.
 • Het coronavirus rukt weer op. Meer dan ooit is het belangrijk de regels te volgen die Covid-19 moeten indammen. Houd anderhalve meter afstand en  handen wassen zijn de basis. Op de website van RCL nog eens een overzicht van de regels die juist bij voetbalclubs van belang zijn.
 • Een aantal websites van onze clubs blijkt nog in een zomerslaap. Daarom nogmaals een oproep: heeft u een interessant wetenswaardigheidje, nieuws of anderszins over uw club, aarzel dan geen seconde, maar mail dit naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.
 • Goed nieuws voor derdeklasser FC Oegstgeest: hoofdsponsor Rijndorp Installaties heeft het sponsorcontract verlengd!
 • Leidenamateurvoetbal heeft er een businessclubpartner bij: Willy Noord te Katwijk. Binnenkort nadere introductie. Een warm welkom in elk geval. Volgt uw bedrijf? Bij interesse: mail redactie@leidenamateurvoetbal.nl