• Er is uitspraak gedaan n.a.v. een verweerschrift van FC Boshuizen ten opzichte van een opgelegde straf aangaande het duel tussen Vlissingen en de Leidse club. De onvoorwaardelijke straf van 1 punt in mindering voor de Leidenaren is omgezet in en voorwaardelijke straf met een proeftijd van een jaar. Ook de boete van 100 euro is omgezet naar een voorwaardelijke boete.
  • Zoals gezegd, het zijn moeilijke tijden voor veel ondernemers momenteel, veroorzaakt door de maatregelen rondom het Corona virus. Daarom heeft het bestuur en de sponsorcommissie van Voorschoten’97 gemeend om, bij hoge uitzondering door de extreme omstandigheden, toestemming te verlenen aan in nood geraakte sponsoren om via onze site aandacht te vragen voor hun nijpende problemen. Zie voor meer info de website van de groengelen.
  • De voetbalquiz die LeidenAmateurvoetbal zou organiseren in mei zal geen doorgang vinden vanwege de genomen maatregelen door het kabinet i.v.m. het coronavirus. LAV streeft ernaar een editie op poten te zetten in mei of juni 2021.
  • Recent meldde een speler zich aan bij TAVV om vanaf komend seizoen in Ter Aar te gaan spelen. Er werd gesproken over geld. De reactie vanuit TAVV was klip en klaar: ,,Wij betalen geen euro. Sterker nog, iedereen dient bij ons contributie te betalen. Als de spelers hun best doen, krijgen ze na de wedstrijd een bitterballetje. Bij winst een bitterbal met vlaggetje erop. Dank voor je aanbod om bij ons te komen spelen, maar de zoektocht zal door moeten lopen. Alle succes.”
  • Triest nieuws vanaf DoCoS-zijde: ,,Ton Stikkelman (80) is overleden, zo heeft zijn familie aan het bestuur van DoCoS laten weten. Ton was jarenlang de verkoper van toegangskaarten voor de thuiswedstrijden van DoCoS. Voor veel DoCoS-leden werd Ton daarom ook wel “Ton van het hek” genoemd. Ton Stikkelman, geboren en getogen Leidenaar en zijn hele leven inwoner van Leiden, was jarenlang deelnemer van de kaartavonden. Zijn faam binnen de vereniging dankt Ton toch vooral aan de kaartverkoop aan het toegangshek. Wedstrijden van het eerste elftal op zondag konden door niet-leden alleen bezocht worden door het kopen van een toegangskaart. Ton was er altijd heel scherp op dat ook niet-leden betaalden, zelfs familieleden van spelers die geen lid waren moesten bij Ton een kaartje kopen anders kwamen ze niet binnen. De club wenst de familie alle sterkte toe met dit verlies.”
  • Kristian Weijers is vanaf het nieuwe seizoen hoofd Jeugdopleidingen bij Kagia. Kristian zal sturing geven aan het voetbal gedeelte van de jeugd. Kristan stelt zich in dit artikel aan u voor!
  • Ook triest nieuws van Kagia. Cock van der Lans is overleden. Hij was sinds 1959 lid van Kagia en heeft na zijn periode als speler ook veel voor Kagia gedaan als vrijwilliger. Als ik, voorzitter Rene Bakker, om half acht bij de club kwam, was Cock al aanwezig om de vlaggen van de sponsoren op te hangen en alles in orde te maken voor de wedstrijden. Week in week uit. Cock, bedankt voor alles wat je voor Kagia hebt gedaan.
  • Ten tijde van de maatregelen rondom het Corona virus stellen wij iedereen in de gelegenheid om elkaar online wel te kunnen vinden. Dus hierbij het forum (zie website Meerburg), volledig virusvrij. Als we allemaal weer aan het voetballen zijn zal het forum weer worden opgeheven. Ook via de Meerburg App beschikbaar.
  •  Het werd al eerder bekend gemaakt, maar de geplande finaledag van LAV (met onder meer de finale van de Rabobank LAV Cup) gaat niet door. Dit is een beslissing van een aantal dagen terug, genomen door sponsor de Rabobank, gastheer Voorschoten’97 en organisator LeidenAmateurVoetbal. Dit heeft uiteraard alles te maken met het coronavirus en alle ellende die dit voor een ieder met zich meebrengt.