Het voetbal ligt stil en dat is ook te merken op de websites van de regionale clubs. Er wordt op diverse websites gesproken over het coronavirus, de gevolgen voor de club, de genomen maatregelen en meer van hetzelfde. Jammer, maar volkomen logisch en begrijpelijk. Diverse clubs willen nog af van hun voorraden. Weggooien is zonde en dus kunnen leden de clubs helpen van drank en eten af te komen. Bezoek daarom gerust de clubwebsite van jouw club. Onze redactie kwam nog wat artikelen tegen die in het dertigste Lopende Vuurtje geplaatst konden worden. Valt er meer te melden? Geef het gerust door aan [email protected]

  • Kagia is verheugd te kunnen melden dat het een nieuwe assistent-trainer heeft gevonden voor Kagia 1. Albert van den Burg zal voor het komende seizoen deze functie gaan bekleden. Van den Burg heeft enorm veel ervaring in deze functie en beschikt daarnaast over zijn trainerspapieren. In het verleden was hij ook werkzaam voor VVSB, SVOW, Concordia/Hillegom, Stompwijk, Warmunda en Van Nispen. Bij laatstgenoemde club was hij de assistent van René Ras.
  • 28 april 1970. De geboorte van LSVV’70. Een club met een aparte gebruiksaanwijzing. Anders dan anderen. Studenten en oud-studenten, samen verenigd tot SuperStudenten. De combinatie van de bal en een lach. Vandaag 50 jaar. Van harte namens LeidenAmateurVoetbal.nl!
  • Op 83-jarige leeftijd is oud-Lugdunum-lid Piet Peper overleden. Het bestuur van Lugdunum wenst de nabestaanden veel sterkte toe. Peper was jarenlang voorzitter van de contactcommissie, die onder andere klaverjasavonden en andere activiteiten organiseerde. Ook was Peper een graag gezien persoon op de club en aan de bar. Over Piet wordt geschreven: ,,Als Piet aan de bar zat, werden de nodige ‘moppen’ getapt. Ook had hij twee titels, t.w. de beste herenkapper en scheidsrechter van de Beatrixstraat.”
  • Een bijzondere dag was er recent voor FC Oegstgeest! Tijdens de lintjesregen van zijn liefst twee vrijwilligers van onze vereniging benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Wegens hun jarenlange en tomeloze inzet zijn Ron de Roode en Leo den Hollander tijdens de bijzondere lintjesregen door burgemeester Emile Jaensch verrast.
  • Nog meer lintjesregen! Ronald de Ligny, (Ronald), geboren op 2 juni 1952, te Leiden. Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ronald de Ligny was jarenlang actief bij voetbalvereniging de Leidsche Boys. Hij vervulde vele taken voor de club buiten de lijnen. Hij was o.a. jeugdtrainer, jeugdvoorzitter, en bestuurslid. Sinds 1995 raakte hij actief betrokken bij korfbalclub Sporting Trigon. Hij zat in het bestuur van de vereniging met de portefeuille Jeugdzaken. Zijn grootste betrokkenheid toonde hij bij het G-korfbal, voor mensen met een verstandelijke en of geestelijke beperking. Hij was jarenlang trainer, coach en scheidsrechter. Op dit moment is hij de coördinator van het G-Korfbal binnen de club. In die hoedanigheid zit hij ook in de landelijke werkgroep G-korfbal. Dankzij zijn inzet kreeg de club afgelopen jaar het keurmerk (on)beperkt sporten.