Vooralsnog blijft het bij aangepast trainen en wedstrijden zijn nog uit den boze, maarrrrrrrr er is licht aan het eind van de tunnel! Nog even doorbijten en het mooiste spelletje ter wereld gaat weer van start en leidenamateurvoetbal is daar bij. De rubriek Lopend Vuurtje is een voorproefje. Dus beste voetbalvrienden, het is weer tijd om ons de laatste wetenswaardigheden over uw cluppie aan ons door te sturen via [email protected] En in alle andere gevallen blijven we zelf speuren.

 • Het Coronavirus treft ook Leidenamateurvoetbal.nl. Het voetbal ligt stil en straks staan we opeens voor ons tiende seizoen! Op overheidssteun hoeft onze redactie niet te rekenen, maar de kosten lopen wel door. Helaas zullen er sponsoren afhaken en daardoor komt ons werk in de knel qua mogelijkheden. Daarom hoopt onze redactie dat er nieuwe sponsoren bereid zijn om ons te helpen overleven. Dat kan via een businessclubpartnerschap of andere vormen van sponsoring. Uw steun is hard nodig! Interesse? Mail svp naar [email protected]
 • Leidenamateurvoetbal.nl heeft onlangs bonnen beschikbaar gesteld van Henny’s Rits en Sport 2000 om mensen blij te maken. Twee vrijwilligers die zich de afgelopen drie jaar hebben ingezet bij Huis vd Buurt Morschwijk hebben bij een afscheidsmoment met een kleine loterij de waardebonnen van Henny Rits gewonnen. De dames zijn er erg blij mee. Daarnaast is er gistermiddag een stoepkrijtwedstrijd georganiseerd door Libertas Leiden en moeders in de buurt op het Maansteenpad in Leiden. Er deden 30 kinderen aan mee. De waardebon van Henny’s Rits en Sport 2000 zijn heel blij ontvangen door de winnaars. Nassim (foto), is geselecteerd voor Jong Oranje dus die gaat voor een mooi trainingspak met de bon naar de winkel. Superblij zijn ze allemaal,aldus Frances  en  Christien van Libertas.
 • SJZ krijgt een nieuw kunstgrasveld. De gemeente heeft medewerking toegezegd. Voorzitter Tom van der Meer hoopt dat een en ander tijdens de komende winterstop zijn beslag zal kunnen krijgen. Er staan nog meer veranderingen daar op stapel in Zoeterwoude. Daarover later meer.
 • TAVV timmert weer aan de weg op Facebook: ,,Er gebeurt best heel veel in en rondom ons mooi cluppie. Naast het grote en belangrijke nieuws, komen er ook veel kleine nieuwtjes, geruchten en lief & leed voorbij. Om hier niets van te hoeven missen heeft de webredactie ‘Ondertussen bij TAF’ bedacht. Een korreltje zout zo hier en daar zou niet misstaan.”
 • Ook lazen we: ,, TAVV organiseert zaterdag 6 juni een speciale meidendag. Alle alle Ter Aarse meiden t/m 12 jaar, lid of geen lid van TAVV, mogen die dag bij TAVV komen trainen. Kom dus samen met je vriendinnen, je nichtjes, of je buurmeisjes gezellig bij de blauw-witten voetballen. Meld je aan via [email protected] of de leider van je team, dan zorgen wij voor een leuke voetbalochtend. Tot dan!”
 • Per 1 juli mogen de sportkantines open. ,,Ja? Dus? Wat heb ik daar nou aan? Er is helemaal geen voetbal!” Je hoort het de ras pessimist zeggen. Bekijk het eens van de positieve zijde. Wellicht gaat ook de sportkantine van uw eigen club open. Dit complex heeft hoogstwaarschijnlijk ook een terras. Wat is er leuker dan, knipogend in het zonnetje, met de eigen clubvrienden onder het genot van bijvoorbeeld een gele rakker gezamenlijk te klagen over de afgelopen tijd of lekker vooruit te blikken op het komende seizoen? Zo komen we weer eens bij elkaar en steunen de club ook nog eens.
 • FC Rijnvogels: ,,Het afgelopen seizoen is er het initiatief genomen om het jeugdhonk geheel te verbouwen en te vernieuwen. Zo goed als zonder budget, maar met heel veel enthousiasme en creativiteit is er in de wintermaanden zo goed als elke dag gewerkt om een pareltje uit de grond te stampen. In maart was het af, maar helaas. In de dagen voor de opening ging Nederland op slot. Jammer, maar dat gaan we vast en zeker inhalen. Want één ding is zeker, onze jeugdleden hebben nog wat om zich op te verheugen. Het is prachtig geworden. Echt iets om trots op te zijn. Namens het jeugdbestuur hebben alle vrijwilligers een bedankje ontvangen voor deze reuze klus, want dat was het.”
 • De sponsorcommissie van UVS is verheugd te kunnen meedelen dat Praxis Megastore Leiderdorp zich als nieuwe sponsor aan UVS heeft verbonden.
 • Meer nieuws van de blauwwitten: ,,In de zomervakantie, donderdag 23 t/m zaterdag 25 juli, is er weer een uniek ADO Den Haag Voetbalkamp bij UVS! Voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorie 6 t/m 12 jaar wordt er, geheel conform de richtlijnen van het RIVM en de regering, een driedaags Voetbalkamp georganiseerd. Hierdoor zijn er maximaal 56 plaatsen per editie beschikbaar voor de jonge voetballiefhebbers.” Ga snel naar de website van UVS voor meer informatie.
 • Nogmaals de aankondiging: de overschrijvingsdatum van de KNVB is 15 juni!
 • Gustavo Hamer, ooit uitkomend voor Meerburg en later Feyenoord en PEC Zwolle staat aan de vooravond om een contract te tekenen bij Coventry City! Ze zullen in Zoeterwoude vast heel trots zijn op hun ‘Hamertje’.